Studenti FTVS získali novou posluchárnu

12. října 2011

12. 10. 2011, autor: P. K., rubrika: i-Forum informuje

Slavnostní otevření Auditoria Gutha-Jarkovského proběhlo včera na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK. Posluchárna určená pro sto studentů nese symbolicky jméno generálního tajemníka Mezinárodního olympijského výboru a spoluautora olympijské charty.

Nově otevírané auditorium je první posluchárnou na fakultě, která nese jméno významné osobnosti českého sportu, zdůraznil ve svém vystoupení děkan FTVS doc. PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Velmi pozitivně hodnotil rovněž prohlubující se spolupráci mezi Fakultou tělesné výchovy a sportu a Českým olympijským výborem (ČOV).Významu Jiřího Stanislava Gutha-Jarkovského pro český olympijský sport se ve své řeči věnoval také předseda ČOV MUDr. Milan Jirásek.

Zpřístupnění nového výukového prostoru se dále zúčastnili prorektor pro investiční výstavbu prof. RNDr. Milan Tichý, DrSc., prorektor pro vnější vztahy doc. PhDr. Michal Šobr, CSc., předsedkyně Klubu fair play a olympijská medailistka ze Sarajeva Květa Jeriová-Pecková a dvojnásobný olympijský vítěz Martin Doktor.

S osudy českého propagátora sportu se účastníci slavnostního otevření mohli seznámit nejen díky dokumentu České televize, ale i přehledným panelům, vystaveným v nové posluchárně. Auditorium Gutha-Jarkovského bylo upraveno v rámci druhé etapy rekonstrukce poslucháren FTVS.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.