31. října 2011

Známe osm finalistek prvního ročníku Miss UK!

21. 10. 2011, autor: P.K., Miss UK, Foto: Matěj Vaněček (Ukmedia), rubrika: Studenti

Zleva: Kristýna Sojková (PrF), Lenka Volfová (PedF), Markéta Kořínková (FSV), Kateřina Lávičková (PrF), Tatiana Sinenkaia (FHS), Kateřina Kolomazníková (2.LF), Elena Jurčová (ETF), Olga Granici (PřF)


První kolo soutěže krásy v historii UK se uskutečnilo 29. října 2011. Za spolupráce Studentské unie se odborné porotě představilo 38 přihlášených studentek a jeden student. Do prosincového finále nakonec postoupilo osm dívek, převážně z humanitních oborů.

V tříkolové soutěži se kandidátky na Miss UK musely představit a zaujmout porotu svým způsobem vyjadřování v krátkém rozhovoru. Nedílnou součástí byla i promenáda v plavkách.

„Líbila se mi odvaha dívek, které se rozhodly zúčastnit se soutěže, a zaujal mě především přístup Eleny Jurčové z Evangelické teologické fakulty. Ta se rozhodla soutěžit, aby dokázala, že žena je podle Boha nejkrásnější stvoření. Krásu ovšem chápe v jiné podobě, než ji běžně známe z médií,“ uvedl Tomáš Gavlas, pořadatel Miss UK. Organizátor je přesvědčen, že vítězka, která vzejde z osmi finalistek, oslní nejen naši univerzitu, ale i ostatní pražské univerzity.

Kromě organizačního týmu Miss UK v porotě zasedla i ředitelka Czechoslovak Models Lucie Maliníková, PR manažerka Hotelu Intercontinental Petra Kazdová, předsedkyně Studentské Unie UK Markéta Havelková, král UK 2011 Don Juan 69 alias Honza Šmejkal a Miss Academia 2011 Pavlína Kadlecová.

Odborná porota zvolí Miss UK první prosincový den v klubu Roxy. Ale nejen to. Návštěvníci akce sami rozhodnou, kdo se stane Miss sympatie UK a na stránkách Expresradia proběhne také internetové hlasování o Miss Internet.

A na kterých fakultách Univerzity Karlovy studuje našich osm finalistek?


  1. Kristýna Sojková, Právnická fakulta

  2. Tatiana Sinenkaia, Fakulta humanitních studií

  3. Lenka Volfová, Pedagogická fakulta

  4. Markéta Kořínková, Fakulta sociálních věd

  5. Olga Granici, Přírodovědecká fakulta

  6. Elena Jurčová, Evangelická teologická fakulta

  7. Kateřina Lávičková, Právnická fakulta

  8. Kateřina Kolomazníková, 2. lékařská fakulta





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.