1. listopadu 2011

Centrum experimentální biologie rostlin otevřelo rekonstruované prostory

1. 11. 2011, autor: P. K., rubrika: i-Forum informuje

Slavnostní otevření rekonstruovaných prostor Centra experimentální biologie rostlin Přírodovědecké fakulty UK se uskutečnilo dne 27. 10. 2011. Prezentace výzkumu pracovních skupin centra a prohlídka rekonstruovaných místností proběhla za účasti děkana fakulty prof. RNDr. Bohuslava Gaše, CSc., proděkana pro biologickou sekci a Ústav životního prostředí doc. RNDr. Petra Folka, CSc., a zástupců Magistrátu hlavního města Prahy.

„Rekonstrukce významným způsobem pomohla zvýšit efektivitu využití prostor centra. Modernizované pracovní prostředí přispěje ke zlepšení podmínek vědecké práce nejen doktorandů, ale i postdoců,“ sdělil RNDr. Aleš Soukup, Ph.D.

Katedra experimentální biologie rostlin v rámci přestavby nově vybavila pracoviště automatizovaným systémem pro analýzu cukerných látek v rostlinách, digitálním systémem pro dokumentaci a hodnocení elektroforetických gelů, autoklávy pro sterilizaci živných médií a likvidaci geneticky modifikovaného odpadu z experimentů nebo zařízením pro přípravu mikroskopických řezů pletivy a dalšími.

Investice přesahující 12 milionů korun byla z 92,5 % hrazena z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost strukturálních fondů EU a ze 7,5% z prostředků biologické sekce.

Modernizace tohoto mezinárodně uznávaného pracoviště Univerzity Karlovy výrazně posílí jeho konkurenceschopnost v národním i mezinárodním kontextu a pomůže jeho dalšímu rozvoji v oblasti výzkumu regulačních mechanismů vývoje, struktury a funkce rostlinného těla a hlubšímu pochopení životních pochodů rostlin v interakci s okolním prostředím.














Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.