2. listopadu 2011

Lehce filmový příběh bez kulis – s hudbou Jarka Nohavici

2. 11. 2011, autor: Matěj Smlsal, foto: www.umskup.cz, rubrika: Studenti

Po úspěšné říjnové premiéře hry Paranormální lomcovák přichází divadelní spolek UMSKUP s jeho první reprízou. Diváci ji mohou zhlédnout opět v klubu K4 v Celetné ulici. Představení se koná 2. listopadu od dvaceti hodin.

Herci divadelní skupiny UMSKUP na rozdíl od běžných představení na pódiu spíše improvizují, ačkoliv linie děje je určená. „Jedná se o příběh jedné paranormální unhošťské hospody a neutuchající snahy nebýt takovým tragédem,“ píší autoři v anotaci. „Jde o umskupácký pokus aplikovat svůj humor na obyčejný, lehce filmový příběh bez kulis, kostýmů a pevného textu. Jen herci, hudba a sen sbalit Aničku,“ dodávají.

V roli Aničky vystoupí studentka Pedagogické fakulty UK Sašenda Hruboňová, kterou alternuje Karolína Bořánková. Jardu ztvární Ondřej Matějka z Matematicko-fyzikální fakulty, Hyacina student bohemistiky Filozofické fakulty Daniel Čihák. Role Boha se ujme Michal Flaksa a Máru zahraje Zdeněk Glazer nebo Jan Gruber.

Hru režíruje Janek Lesák, jako hudební kulisy využívají Umskupáci písně Jaromíra Nohavici či Václava Koubka.

Umělecká skupina UMSKUP (zkratka slov UMělecká SKUPina) vznikla v roce 2009 a tvoří ji celkem čtrnáct lidí pocházejících z Chebska. Většina studuje na Univerzitě Karlově, ostatní na Univerzitě Jana Amose Komenského, DAMU nebo ČVUT, někteří však už studium dokončili.

Skupina vznikla náhodou. „Když se chystal festival Chebské dvorky 2009, potkal mě na náměstí Zbyněk Illek s Hankou Olišarovou z Galerie 4. Zeptali se mě, jestli bychom nemohli s pár lidmi dělat živé pozvánky na Dvorky. Já jsem souhlasil,“ říká Janek Lesák. V repertoáru má UMSKUP zatím čtyři představení: kromě Paranormálního lomcováka i Českou historii, Andulku z ringu a Švédované filmy.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.