9. listopadu 2011

Oštěpař Veselý je naším šestým nejlepším atletem roku

7. 11. 2011, autor: Katarína Železná, Foto: Zuzana Trojáková, rubrika: Studenti

„Sejdeme se na pódiu,“ slíbili si na letošním mistrovství světa v Tegu. Nakonec oštěpař a student FTVS Vítězslav Veselý skončil o devatenáct centimetrů pod stupni vítězů Na jednom pódiu se ale přece jen s trenérem Janem Železným potkali. V neděli 6. listopadu oba v hotelu Ambasador převzali ocenění v prestižní anketě Atlet roku. Veselý byl pasován do role šestého nejlepšího atleta České republiky pro rok 2011, Železného zase vyhlásili nejlepším trenérem.

„Potěšilo mě to, ale nijak zvlášť neprožívám, jestli skončím čtvrtý, šestý nebo osmý. Větší radost mám, že se kouč stal trenérem roku,“ přiznal Vítězslav Veselý. Pro zlatou cihličku si 28letý student Fakulty tělesné výchovy a sportu UK došel v kanadách a maskáčích. Po měsíci se totiž vrátil z přijímače ve Vyškově a jako budoucí voják z povolání dostal nezvyklé oblečení příkazem. „Považuju za privilegium, že jsem v sále plném sak a polobotek šel v kanadách,“ žertoval Veselý. „Ale hlavně je to pohodlné, jen kdyby se mě na to každý neptal,“ kroutil hlavou čtvrtý oštěpař světa.

Následně ale přiznal: „I tak se mi kanady zalíbily, možná je budu nosit na trénink.“ Ozkoušet je bude moci znovu už tento týden, až podnikne v rámci tréninku výšlap na Sněžku…







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.