Hokejová bitva UK vs. ČVUT

11. listopadu 2011

Hokejová bitva UK vs. ČVUT

11. 11. 2011, autor: Libor Nenutil , Foto: ukacko.cz, rubrika: Studenti

Konečně jsme se všichni dočkali té veleočekávané sportovní události! Mužstva Karlovky a ČVUTu se spolu utkala ve středu 9. listopadu v hokejovém utkání v holešovické Tesla Areně. Už při příchodu do areálu muselo všem být více než jasné, že to bude opravdu boj na nože. Všude v okolí stadionu se pohybovaly stovky fanoušků oděných v barvách svých alma mater. Od tramvajových zastávek se hrnuly proudy diváků lačných po sportovním zážitku. Vzduchem prolétávaly zvuky trumpet a jiných nástrojů, které si fanoušci přinesli k tomu, aby mohli podpořit svůj tým. Atmosféra venku však nebyla nic oproti tomu, co bylo k vidění uvnitř. Fronty lidí, které vypadaly spíše jako dva barevní hadi, se valily na tribuny. Každý se snažil najít si co nejlepší místo, odkud bude mít dobrý výhled na hrací plochu. Po usazení si diváci začali připravovat transparenty a jiné prostředky, které si přinesli na podporu svého týmu.

Zápas měl začínat okolo  půl deváté. Vyskytlo se však menší zdržení, jak už tomu tak bývá, a tak to všechno vypuklo až asi o půl hodiny později. Na začátku se chopili slova moderátoři, kteří nás provázeli celým kláním. Nejprve nám byly představeny oba týmy a také pohledné cheerleaders, jež zvláště pánům zpříjemňovaly už tak velmi zajímavou podívanou. Hráčům Univerzity Karlovy ještě přišly popřát mnoho zdaru všechny finalistky Miss UK a pak už se šlo na věc. Po krátkém úvodním slovu pana rektora RNDr. Václava Hampla, DrSc., ve kterém popřál týmu ČVUT drtivou porážku, byly slavnostně vhozeny buly a válka na ledě začala! První gól přišel hned ve druhé minutě. Modrému týmu se podařilo střelit kotouč do branky UK, začež sklidili velký obdiv tribuny, kde seděli jejich fanoušci. Jenomže, jak všichni víme, první vyhrání z kapsy vyhání, a tak není divu, že gól na druhé straně na sebe nenechal dlouho čekat. Stav po první třetině byl 3:1 pro Karlovku!

Druhá třetina byla méně akční. Padl jediný gól. A to samozřejmě do brány ČVUT. Nadšení fanoušků v červeném vzrostlo z nuly na sto během několika málo minut. Jakpak by ne, když si ti naši kluci soupeře tak podávali. Před poslední částí zápasu tedy na tabuli svítilo skóre 4:1. Pauzy mezi hrou, nezbytné k žehlení plochy, vyplňovali moderátoři burcováním publika. Nechyběly ani nejrůznější soutěže, jako například curling s pivními bečkami či běh po ledu. V nehokejových disciplínách poměrně jednoznačně bodovali studenti Českého vysokého učení technického. Pak už ale přišel čas na poslední třetinu, kde se ukázalo.

I když se modrým podařilo nastřílet ještě tři góly, borci z UK se nenechali zahanbit a už před koncem zápasu bylo jasné, kdo si domů odnese vítězství. Ano, správně! Vyhrálo mužstvo Univerzity Karlovy za stavu 7:4! Nadšení fanoušků bylo ohromné. Radost čišela z hrací plochy, ze střídačky, z tribun a i z VIP úseku, odkud se svou rodinou fandil pan rektor. Vyhráli jsme! Postupujeme do finálového souboje o zlatou medaili, kde naším soupeřem bude Vysoká škola ekonomická. Nezbývá než doufat, že i toto utkání bude pro naši univerzitu stejně zdárné a že všem ostatním ukážeme, zač je toho Karlovka! Hoši, děkujeme!






                                                                                                                        






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.