18. listopadu 2011

O pacienta a kvalitní péči jde především, shodují se studenti zdravotnických fakult

18. 11. 2011, autor: Filip Škarda, prezident SČSF, rubrika: Studenti

Ve dnech od 18. do 23. listopadu probíhá v Praze jedinečná událost spojující posluchače zdravotnických oborů z celého světa. Studenti farmacie, medicíny, zubního lékařství a pečovatelství se setkávají na IV. World Healthcare Student’s Symposium, aby si rozšířili své znalosti a prodiskutovali zkušenosti z oblasti bezpečí pacienta, farmakovigilance a používání nových druhů léčiv.

Účelem sympozia, které se koná každé dva roky v různých zemích po celém světě, je nejen rozšířit vzdělání a všeobecný přehled účastníků, ale především rozvinout profesní spolupráci mezi všemi zdravotnickými obory již od dob studia. Spolupráce je základním a nejčastěji skloňovaným slovem na WHSS, a to ze zcela zřejmého důvodu – je to bezesporu zajištění co nejkvalitnější péče o pacienta.

S tímto úkolem pomohou účastníkům kvalitní přednášející s mnohaletou praxí nejen z akademické půdy. Čest hostit tuto mezinárodně významnou událost má pro letošní rok Spolek českých studentů farmacie při Farmaceutické fakultě UK ve spolupráci s dalšími studentskými organizacemi a fakultami Univerzity Karlovy. Za zmínku stojí i to, že záštitu nad celou akcí převzali ministr zdravotnictví, ministr školství a primátor hlavního města Prahy. Rádi bychom touto cestou poděkovali všem organizátorům a zároveň i sponzorům, bez kterých by se takto mimořádnou akci podařilo jen stěží důstojně zorganizovat.

Více informací






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.