Vnitřní lékařství vychází již po čtvrté

23. listopadu 2011

22. 11. 2011, autor: Helena Stinglová, rubrika: i-Forum informuje

Nové, už čtvrté vydání knihy Vnitřní lékařství, jejímž autorem je prof. MUDr. Pavel Klener, DrSc., pokřtil v úterý 22. listopadu v Karolinu předseda České lékařské společnosti prof. MUDr. Jaroslav Blahoš, DrSc.

„Když jsem knihu četl, uvědomil jsem si, jaká práce to musela být. Tak krásné stmelení témat, to musela být téměř sisyfovská práce. Je to gigantické dílo,“ ocenil Klenerovu publikaci profesor Blahoš. Rozsáhlé, více než tisícistránkové dílo vychází ve spolupráci nakladatelství Karolinum a Galén. „Zájem o naši knihu byl takový, že byla dokonce nelegálně rozmnožována. Jsem rád, že jsem se dočkal i čtvrtého vydání,“ zdůraznil profesor Pavel Klener.

Publikace je rozdělena do dvou částí, obecná seznamuje čtenáře například s historií vnitřního lékařství, speciální část popisuje vnitřní choroby podle jednotlivých interních podoborů. „Hlavní význam knihy tkví v tom, že je interna pojatá jako celek,“ podotkl profesor Blahoš.

Při křtu publikace profesoru Klenerovi v zaplněné recepční místnosti Karolina na jeho přání zahrál kytarista Jan-Matěj Rak. Někdejší prorektor pro vědu Univerzity Karlovy při té příležitosti poděkoval za celoživotní podporu své ženě Marcele, kterou obdaroval kyticí růží.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.