9. prosince 2011

Přírodovědecká fakulta otevírá nový bakalářský obor

9. 12. 2011; autor: Helena Stinglová; rubrika: i-Forum informuje

Geografická sekce Přírodovědecké fakulty UK nabízí nový bakalářský obor „fyzická geografie a geoinformatika“. Otevírat ho bude již pro akademický rok 2012/2013. Zájemci o studium na Přírodovědecké a dalších fakultách UK mohou podávat přihlášky do 29. února příštího roku.

Studenti nového oboru „fyzická geografie a geoinformatika“ se budou specializovat na studium přírodních procesů a jevů a osvojí si moderní geoinformační technologie, jako jsou geografické informační systémy a dálkový průzkum Země.

Měření průtoku během tání sněhu

Během studia je čeká řada terénních cvičení a exkurzí. Studenti mohou vycestovat na studijní pobyty do zahraniční, například do Německa, Velké Británie, Francie, Itálie, Španělska nebo Finska.

Obor studenty dobře teoreticky i prakticky připraví pro magisterské programy, především pro „fyzickou geografii a geoekologii“ a pro „kartografii a geoinformatiku“.

Fyzická geografie a geoinformatika patří mezi dynamicky se rozvíjející vědní obory. Absolventi oboru mohou najít uplatnění jak ve státní, tak v soukromé sféře. Připraveni budou na praktickou i výzkumnou činnost v širokém spektru specializací oborů fyzická geografie, krajinná ekologie, životní prostředí, kartografie nebo geoinformatika.

Přijďte se o Přírodovědecké fakultě UK dozvědět víc. V pátek 20. ledna 2012 fakulta pořádá den otevřených dveří.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.