12. prosince 2011

Biologie pro veřejnost pomůže s přijímačkami i pobaví

12. 12. 2011; autor: Helena Stinglová; rubrika: Projekty a týmy UK

Co všechno si lze vyříkat pomocí ptačího zpěvu a jaká jsou tajemství lidského mozku. I na tato témata budou hovořit přednášející Přírodovědecké fakulty UK na bezplatném kurzu biologie pro veřejnost, který se bude konat v prvním pololetí příštího roku.

Od konce ledna až do poloviny dubna se pravidelně každou sobotu budou pořádat vždy dvě přednášky na různá témata. Kurz je vhodný jako příprava pro přijímací zkoušky na fakultu, rozšířit obzory si na něm mohou však i lidé, kteří se na přijímací řízení nechystají. „Máme dvě cílové skupiny: jednou jsou zájemci o biologii z řad třetích a čtvrtých ročníků středních škol, do druhé skupiny patří učitelé středních i základních škol. Zájem o kurz mají ale i lidé z široké veřejnosti,“ říká RNDr. Kateřina Blažová, která zajišťuje organizaci kurzu.

Nabídka témat je rozmanitá, začíná u úplného základu, tedy vzniku života. Přednášející budou hovořit o stavbě organismů, o virech, houbách, o sociálním životě hmyzu, o mořských korálech nebo genetice člověka.

Lidé mohou absolvovat buď všechny přednášky, nebo si vybrat jen ta témata, která je zajímají. Na kurz se však nesmí zapomenout přihlásit. „Zájemce vyplní elektronickou přihlášku, kde si předběžně vybere přednášku, na kterou chce jít. Ještě čtrnáct dní předem se ho znovu zeptáme, zdá má o přednášku stále zájem,“ upozornila Blažová. Zájemci se mohou zapisovat i v době po začátku kurzu.

Dosud se přihlásilo na devět desítek lidí. „Kapacita posluchárny, kde se kurzy konají, je 130 lidí. Pokud však zájem přesáhne její kapacitu, můžeme vyjednat i větší prostory,“ řekla RNDr. Blažová.

Přijďte se o Přírodovědecké fakultě UK dozvědět víc. V pátek 20. ledna 2012 fakulta pořádá den otevřených dveří.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.