13. prosince 2011

Vánoční koncert sboru Sebranka na Matfyzu

13. 12. 2011, autor: Matěj Smlsal, rubrika: i-Forum informuje

Do Vánoc zbývají už jen necelé dva týdny, a i proto se na Matematicko-fyzikální fakultě UK uskuteční vánoční koncert. Smíšený pěvecký sbor Sebranka vystoupí v budově na Malostranském náměstí 25 v úterý 13. prosince od půl osmé večer.

Amatérský pěvecký sbor Sebranka vystoupil poprvé veřejně v roce 2005, od té doby zatím uspořádal třicet koncertů. Před dvěma lety vystupoval i na vánočních trzích na Staroměstském náměstí, loni přichystal vánoční koncert v refektáři Matematicko-fyzikální fakulty. A právě do těchto míst se chystá znovu v úterý.

Ze svého repertoáru nabídne koledy Tichá noc či Purpura, ale i vánoční písně z různých koutů světa. Atmosféru pak navodí i vánoční občerstvení, které tu bude rovněž k dispozici.

Sbor pod vedením sbormistryně Zuzany Hrbáčkové z katedry fyziky povrchů a plazmatu a Davida Schmoranzera z katedry fyziky nízkých teplot tvoří přes třicet hlasů. Během roku pořádá zpravidla kolem pěti koncertů. Repertoár tvoří písně s liturgickými náměty, spirituály, variace na lidová témata, ale i vánoční songy, hudební hříčky či populární hudba. Ukázky z jejich (nejen vánoční) tvorby si můžete poslechnout po kliknutí na následující odkazy:

http://mff.alikuvkoutek.cz/sebranka/cs/repertory/download/good_news/?

http://mff.alikuvkoutek.cz/sebranka/cs/repertory/download/good_news/?

http://mff.alikuvkoutek.cz/sebranka/cs/repertory/download/ticha_noc/?

V případě zájmu o začlenění se do souboru stačí poslat e-mail sbormistryni Zuzaně na adresu , sbor stále přijímá nové členy.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.