Zrakově postižení studenti vyrazili na běžky

15. února 2012

15. 2. 2012, autor: PaedDr. Jan Hruša, CSc., rubrika: Studenti se speciálními potřebami

Ve dnech 28. 1. – 1. 2. 2012 uspořádalo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK již 7. ročník kurzu běžeckého lyžování pro zrakově postižené. Kurz se i letos uskutečnil v osvědčeném prostředí Jizerských hor v Jindřichově u Jablonce nad Nisou.

Chata Muhu je umístěna v těsné blízkosti běžeckých stop sportovního areálu Břízky. Jizerské hory jsou pro zrakově postižené velmi vhodné pro svoje pozvolné terény. Počasí bylo po celou dobu přímo ukázkové a běžecké stopy perfektně připravené. Pro zrakově postižené je to velmi důležitý bezpečnostní faktor.

Naší akce se zúčastnilo deset zrakově postižených, z toho šest nevidomých. Traséry zajišťovali studenti a absolventi FTVS – převážně studia Tělesná a pracovní výchova zdravotně postižených.

Mezi nejoblíbenější akce můžeme zařadit tříkilometrový sjezd do Jablonce, kde jsme využili v obtížných úsecích sjíždění pomocí tyče nebo hůlek. Druhou významnější akcí byl výlet do Maxova, zdatnější zrakově postižení lyžaři absolvovali dvanáctikilometrovou trasu přes Hrabětickou louku až na Královku.

Při celkovém hodnocení konstatovali všichni účastníci a hlavně zrakově postižení radost z pohybu na zdravém horském vzduchu a už se těší na další akce našeho centra.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.