9. března 2012

Vyšší DPH? Kdepak, Knihkupectví Karolinum nabízí padesátiprocentní slevy

9. 3. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: i-Forum informuje

Až padesát procent z ceny vybraných knih můžete ušetřit do konce března v Knihkupectví Karolinum. Ti, kteří si vybrané zlevněné publikace objednají přes internet, dostanou navíc další desetiprocentní slevu. Čtenáři si mohou vybírat ze šesti desítek titulů různých žánrů od knižních vydání Sudkových fotografií přes historické monografie až po knižní rozhovory.

Seznam vybraných zlevněných publikací je k nahlédnutí ZDE. „Ceny jsou již snížené o 20 až 50 procent. Při objednání přes internet na ně poskytujeme stejně jako na celý sortiment navíc ještě desetiprocentní slevu. Při předložení platného studentského průkazu ISIC, ITIC nebo po předložení zaměstnanecké karty UK dostanou zákazníci desetiprocentní slevu i v kamenném knihkupectví,“ radí vedoucí obchodu Jana Padevětová.

Pět tipů na zlevněné čtení

Jane Goodallová: Pohled oknem. Třicet let se šimpanzi v Gombské rezervaci

Významná, světově proslulá etoložka se ohlíží za svým třicetiletým působením v Africe a popisuje ságu volně žijících šimpanzů, jejichž výzkumu zasvětila celý svůj život. Za svého dlouholetého pobytu na černém kontinentu odkryla mnoho ze života šimpanzů, poukázala však také na to, že toho o nich stále spoustu nevíme, například o jejich agresivitě, hloubce jejich starostlivosti či míře jejich vcítění.

Původní cena 389 Kč, cena po slevě 195 Kč.

Pavel Tigrid, Petr Kotyk: Pavel Tigrid. Mně se nestýskalo. Rozhovor

Pavel Tigrid, český novinář, vydavatel exilového časopisu Svědectví a polistopadový politik v archivním rozhovoru s Petrem Kotykem z roku 1992 vzpomíná na studia, své literární a divadelní začátky, útěk před nacisty do Anglie a práci redaktora rozhlasového programu Benešovy čs. exilové vlády v Londýně. Vyprávění o životě, událostech a přátelích je protkáno zamyšleními nad českými dějinami a osudnými křižovatkami českého národa ve dvacátém století a doplněno rozhovorem s manželkou Ivanou Tigridovou, životopisem, bibliografií a obrazovou přílohou.

Původní cena 199 Kč, cena po slevě 139 Kč.

Jiří Menzel, Jitka Němcová, Pavel Taussig, Jan Jaroš: Otakar Vávra 100 let

Výjimečná kniha představuje filmového režiséra Otakara Vávru z několika pohledů. V úvodu o něm píše držitel Oscara Jiří Menzel jako o svém učiteli, připomíná Vávrovu režisérskou dráhu a dobu, s níž se musel vyrovnávat. O Otakaru Vávrovi jako o své životní lásce vypráví režisérka a Vávrova manželka Jitka Němcová. Kapitola V běhu času uvádí výběr z dnes už těžko dostupných článků a rozhovorů od roku 1935 do současnosti. Hodnocením Vávrovy tvorby se v této mimořádné publikaci zabývají studie Pavla Taussiga a Jana Jaroše. Součástí publikace je také kompletní filmografie, souhrnná bibliografie a množství unikátních fotografií.

Původní cena 399 Kč, cena po slevě 239 Kč.

Josef Sudek: Portréty

Druhý svazek fotografických cyklů obsahuje portrétní tvorbu Josefa Sudka. Portréty ho provázely dlouhou řadu let: zejména v předválečné době patřily k nejdůležitějším součástem jeho fotografické živnosti, v letech čtyřicátých a padesátých pak Sudek fotografoval zejména své blízké přátele-umělce. Mezi portrétovanými osobnostmi byl budoucí nositel Nobelovy ceny za literaturu Jaroslav Seifert, malíři, spisovatelé, vědci, lékaři, politici, architekti, herci a mnohé jiné významné osobnosti veřejného života. Knihu doprovází vedle Sudkova životopisu, úplné bibliografie a soupisu jeho výstav též rozhovor se znalcem jeho díla Janem Řezáčem.

Zaváděcí cena je 562 Kč, od 1. dubna bude publikace v prodeji za 749 Kč.


Tony Judt: Poválečná Evropa

V roce 1945 byla Evropa na kolenou. Značnou část evropských zemí těžce postihlo válečné ničení, masové vraždění, letecké bombardování a rozvrat. Prakticky celá východní polovina kontinentu upadla pod sovětskou nadvládu, takže jednu totalitu tam nahradila druhá. Publikace zachycuje příběh vzkříšení Evropy, která povstala z trosek; příběh sestupu a pádu sovětského komunismu a vzestupu Evropského společenství a Evropské unie. Jasně a přehledně zachycuje jak celkový vývoj Evropy, tak i protikladné zkušenosti Evropanů na Východě a na Západě. Judtovu knihu časově dovedenou až po válku v Iráku a volbu papeže Benedikta XVI., která nabízí pochopení smyslu moderní evropské historie a identity, tedy toho, jaká Evropa je a jaká byla, můžeme označit za jedinečnou práci na téma Evropa naší doby.

Původní cena 499 Kč, cena po slevě 374 Kč.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.