Kvalitní čtení za málo peněz. Studenti KTF uspořádali oblíbenou burzu knih

22. března 2012

22. 3. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: i-Forum informuje

Jedna z poslucháren Katolické teologické fakulty UK se ve středu a ve čtvrtek 21. a 22. března proměnila v antikvariát. Po dva dny se tam konala burza knih. Ke koupi byly jak odborné publikace, tak i beletrie.

„Členové kateder nám nosí knihy darem. Co na nich vyděláme, jde do studijního fondu na různé akce, jako je Mikulášská. Studentům prodej zprostředkujeme. Knihy nám přinesou a my je prodáme a peníze jim pak předáme. Mohou si tak i třeba trochu něco přivydělat,“ vysvětluje jedna z organizátorek, studentka teologie a členka Akademického senátu KTF UK Marie Benáková.

Lavice, ve kterých jindy sedí studenti nad učebními texty, se proměnily v prodejní pulty. Studenti i členové kateder KTF mezi nimi procházeli a listovali ve vystavených knihách různých žánrů. A některé publikace si čtenáři mohli odnést dokonce zdarma. Na svého nového majitele tak v hromádkách čekala třeba Honzlová Zdeny Salivarové-Škvorecké nebo kniha knih – bible. Zatímco Honzlovou dostal zájemce i bez peněz, na zachovalé vydání Písma potřeboval 280 korun. To byla ale výjimka. Jinak se ceny knížek pohybovaly okolo 20 až 50 korun.

Burzu knih pořádají na fakultě každý semestr, akce je to mezi studenty i členy kateder oblíbená. „Z minulých burz už mám doma spousty knih. Dobře se tu vybírá. Chtěl jsem pár knih, které nebyly nikde k sehnání. Nakonec jsem je dostal až tady. To jsem byl rád,“ usmíval se student teologie na KTF Tomáš Mýl a dál hledal svůj letošní první úlovek.

Další burzy knih se zájemci dočkají zase na podzim. Otevřená je všem, nejenom studentům a členům kateder Katolické teologické fakulty UK.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.