3. května 2012

Piknik – lehká příprava na páteční majáles

3. 5. 2012; autor: P. K.; rubrika: Studenti

V přímé konkurenci s dobrotami z Přírodovědecké fakulty se ocitly poprvé stánky s koláčky přednostů 1. lékařské fakulty na tradičním Pikniku. Spolek mediků českých přizval do Kateřinské zahrady zástupce Přírodovědecké fakulty a v budoucnu plánuje oslovit i kolegy z Matematicko-fyzikální fakulty.

„Minulý rok to bylo trochu mrazivé, ale přežili jsme to všichni ve zdraví. Jsem rád, že se na nás letos usmálo sluníčko,“ přivítal přítomné děkan 1. LF prof. Tomáš Zima, který letos věnoval studentům pečené sele. Jeho kolega, děkan Přírodovědecké fakulty prof. Bohuslav Gaš, se chystal připravit svoji specialitu – kokosovou bábovku, která již získala ocenění v Jílovém. „Dopustil jsem se několika technologických chyb, které měly za následek, že se mi při vyklápění rozpadla na dvě části. Proto jsem nakonec spěchal do obchodu a koupil senzační koláčky,“ vysvětlil absenci bábovky.

Ředitelka VFN Mgr. Dana Jurásková se na Pikniku prezentovala vlastnoručně připraveným jablkovým závinem.

Jednoznačně největší fronta se tvořila u stánků s gulášem, klobásami, pivem a pečeným seletem. Pro milovníky studených nealkoholických nápojů byla připravena wikičajovna. Studenti anglické paralelky 1. LF se rozhodli věnovat výtěžek z prodeje na podporu Dětského centra při Thomayerově nemocnici.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.