12. června 2012

Konference o kardiovaskulárním výzkumu v Hradci Králové

Ve dnech 12. - 15. června 2012 se bude v Hradci Králové konat jubilejní mezinárodní konference „10th New Frontiers in Basic Cardiovascular Research: France - New EU Members Meeting“ (www.newfrontiers2012).

Tato mezinárodní konference již od roku 1994 sdružuje vědecké pracovníky zejména z Francie a nových států EU – Polska, Maďarska, Slovenska a Česka. Konference se však účastní i řada odborníků z dalších zemí, jako např. Estonska, Rumunska, Belgie či Austrálie. Již tradičně je kladen důraz na předávání recentních poznatků a tudíž i výchovu mladých vědců, takže významnou část účastníků tvoří studenti doktorských studijních programů a postdoktorandi.

Slavnostní zahájení konference proběhne dne 12. června 2012 v 16:00 hodin v Kongresové centrum Novém Adalbertinu v Hradci Králové, kde bude probíhat jednání i v následujících dnech. Konference se zúčastní více než stovka účastníků. V sedmi sekcích odezní několik desítek přednášek předních odborníků zabývajících se různými aspekty kardiovaskulárního výzkumu (od molekulárních mechanismů onemocnění srdce a cév po diagnostiku a klinické návaznosti). Více než 50 sdělení bude prezentováno formou posterů. Porota složená z vybraných odborníků navrhne ocenění nejlepších posterových sdělení v jednotlivých sekcích.

Konference se koná pod záštitou děkana Lékařské fakulty UK v Hradci Králové a tradičně též pod záštitou a s finančním přispěním francouzské instituce INSERM (Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale). Organizace konference byla též podpořena grantem Visegrádského fondu.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.