4. června 2012

Botanická zahrada zve na výstavu kaktusů a sukulentů

4. 6. 2012; autor: Lucie Kettnerová; rubrika: i-Forum informuje

V pátek 1. června byl v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK slavnostně zahájen už čtyřicátý pátý ročník výstavy kaktusů a sukulentů, tentokrát věnovaný památce J. V. Friče. Návštěvníkům je expozice přístupná až do 17. června denně od 9 do 18 hodin. Záštitu nad akcí převzalo Ministerstvo životního prostředí ČR.

„Letos slavíme devadesáté výročí nepřetržité činnosti Spolku pěstitelů kaktusů a sukulentů Praha a tomuto výročí jsme věnovali i jednu expozici nazvanou Po stopách J. V. Friče. Velmi si vážíme toho, že i během druhé světové války dokázali členové klubu jeho činnost udržet,“ říká garant výstavy Vladislav Kašpar.

Pěstitelé ve skleníku představí i skvosty ze svých sbírek, a to v rámci soutěží Můj nejhezčí kaktus, Můj nejhezčí sukulent a Půl metru z mé sbírky. V rámci ankety Nejhezčí exponát celé výstavy pak mohou svůj názor vyjádřit i návštěvníci. Již tradičně je pro zájemce připravena také prodejní část, v níž je kromě rostlin možné zakoupit i odbornou literaturu nebo pěstitelské potřeby.

Co nevynechat

Organizátorům se podařilo získat unikátní exponát, jímž je kaktus z původní sbírky J. V. Friče, který je nyní v majetku Jiřího Vařečky.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.