4. června 2012

Nekuřte, vyzývají studenti svými obrazy

4.6. 2012; autor: P.K.; rubrika: Studenti

U příležitosti Světového dne bez tabáku byla včera ve foyer 3. lékařské fakulty zahájena výstava výtvarných prací. Vznikly v rámci fakultní studentské soutěže zaměřené na to, aby se snížilo užívání tabákových výrobků u zdravotnických pracovníků.

„Množství nedopalků od cigaret, které se vrší před klinikou, jež je zasvěcena kardiologii, nebo množství lidí, kteří kouří před klinikami, jako je onkologie, je obrovské. Těžko se to dá vymýtit,“ povzdechl si děkan prof. Michal Anděl při zahájení výstavy. Jejím cílem nebyla ochrana kuřáků, ale nekuřáků. Třetina dětí v naší populaci žije v rodině, kde minimálně jeden člen kouří, varovala při jejím zahájení prof. Milena Černá z Ústavu obecné hygieny.

Osmičlenná porota se rozhodla udělit první místo a cenu v hodnotě 5000 Kč studentce Evě Dunglové. „Ráda soutěžím v čemkoliv, a protože jsem nekuřák, tak jsem se rozhodla přihlásit se do této soutěže,“ uvedla studentka medicíny, která přiznala, že hodlá výhru o prázdninách využít na cestování. S ohledem na vyváženost soutěžních výtvarných děl se o druhé a třetí místa podělila Barbora Jeřichová, Jan Pávek a Magdaléna Kaňková.

Na úspěšný projekt Ústavu zdraví dětí a mládeže a Ústavu farmakologie se rozhodl navázat děkan Anděl, který slíbil, že v říjnu vypíše fotografickou soutěž na téma Kouření ve fakultních nemocnicích.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.