4. června 2012

Příští rok budeme první, slibuje kormidelnice Sára Víchová

4. 6. 2012; autor: P.K.; rubrika: i-Forum informuje

Stylové anglické počasí doprovázelo páteční souboj klasického ostrovního sportovního klání univerzitních osmiveslic. V napínavém finišovém souboji 1. června vybojovala v Primátorkách první místo osma České zemědělské univerzity, těsně sledovaná lodí Českého vysokého technického učení. Posádka UK si letos dojela pro bronzovou medaili.

„Kormidlovat bylo dnes docela těžké, protože byly velké vlny, rozpršelo se, ale na kluky si nemohu vůbec stěžovat, jeli skvěle,“ pochválila posádku UK její osvědčená kormidelnice Sára Víchová. Studentka 3. lékařské fakulty UK, která letos vyhrála Akademické mistrovství ČR ve veslování na trenažéru, vidí šance posádky UK optimisticky: „Loni jsme měli druhé místo, letos třetí, tak chybí jen to první, takže příště to klapne.“

Posádka osmy se na start kilometrového závodu dostavila oproti původnímu plánu v pozměněné sestavě. Z loňského týmu zůstal pouze Miroslav Holeček, Karel Mocek, Josef Lukš a Martin Hladík. Marka Doseděla, Matěje Chytila, Jiřího Felixe a Lukáše Richarda nahradil Michal Vabroušek, Jan Imlauf, Ondřej Hladík a Václav Zitta.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.