6. června 2012

Filmový cyklus O vědě a vědcích představí odborníky ze 7 fakult UK

6. 6. 2012; autor: red.; rubrika: i-Forum informuje

Své úspěchy z oblasti vědy a výzkumu představí Univerzita Karlova širší veřejnosti prostřednictvím série dokumentů o vybraných pracovištích a odbornících, kteří je reprezentují. Cyklus O vědě a vědcích v režii ing. Zdeňka Pojmana bude odvysílán na podzim 2012 v České televizi.

Natáčení cyklu O vědě a vědcích probíhá od začátku roku 2012 – na projektu se podílí sedm fakult UK – HTF, PF, 1. LF, LF HK, FF, PřF a MFF. Každý díl této série je věnován profilu jednoho pracoviště a lidem, kteří na něm působí, výzkumnému zaměření daného pracoviště a projektům, kterými se zabývá, úspěchům a konkrétním výsledkům včetně jejich uplatnění v praxi.

Nejedná se však pouze o strohý výčet faktů a odborných termínů, jednotlivé díly se snaží postihnout specifičnost každého pracoviště či oboru, hledají jeho „příběh“ a „lidský rozměr“, zabývají se také obecnějšími úvahami na téma věda (motivace, význam, radost z úspěchu, způsob práce apod.) a zajímají se o osobní nasazení a zaujetí samotných vědců a jejich vztah k danému oboru.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.