7. června 2012

Studentská vědecká konference zná své vítěze

7. 6. 2012; autor: P.K.; rubrika: i-Forum informuje

Slavnostním vyhlášení 13. ročníku studentské vědecké konference 1. LF UK proběhlo v úterý 5. června v Akademickém klubu. Ocenění za vědecké práce předal studentům děkan Tomáš Zima a speciální ceny si připravilo rovněž nakladatelství Galén, Grada Publishing a Zdravotnické noviny. I-Forum blahopřeje všem oceněným.

Mimořádnou cenou ocenily Zdravotnické noviny práci Public Health in War and Conflict studenta 3. ročníku postgraduálního studia Johna Quinna, MPH, MD. Ve svém výzkumu se snaží zjistit vztah mezi nastavením veřejného sektoru a veřejných institucí a reálnými dopady na výskyt nemocí v dané zemi.

Význam oceněné práce věnující se veřejnému zdraví v zemích třetího světa nám přiblížil její spoluautor Tomáš Zelený. „Základem naší analýzy je, nakolik jednotlivé faktory státního sektoru ovlivňují schopnost populace vyhnout se nemocem, jako je malárie, tuberkulóza a cholera. Praktickým výsledkem studie bude pravděpodobně policy recomandation, tedy doporučení, jak by situace mohla být řešena – je však otázka, zda se nám podaří něco ovlivnit,“ uvedl Zelený, který v současné době studuje ekonomické teorie v Institutu ekonomických studií FSV.

Dvojice autorů v současné době pracuje na nové verzi textu, kterou by chtěli publikovat v impaktových žurnálech.

Tomáš Zelený









Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.