8. června 2012

Akademické mistrovství v triatlonu ovládla Univerzita Karlova

8. 6. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: Studenti

V podmračený den ve středu 6. června se u pražského koupaliště Džbán sešla skupina studentů, aby poměřila své síly v akademickém mistrovství v triatlonu. Mužské medailové pozice zcela ovládli domácí reprezentanti, když na všech prvních třech místech stanuli studenti Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. Z titulu akademického mistra pro rok 2012 v mužské kategorii se radoval Petr Soukup, ženskou kategorii vyhrála Klára Příhodová z Pedagogické fakulty UK.

Na mladé muže i ženy čekala nejdříve studená půlkilometrová koupel ve Džbánu, po které následovala patnáctikilometrová cyklotrasa a pětikilometrový běh. Jako první se symbolickým startovním číslem 1 proběhl cílem Petr Soukup s pohodlným předstihem před druhým Tomášem Bergerem. „Moje silná stránka je cyklistika, Petr Soukup je ale také dobrým plavcem i běžcem,“ uznal Tomáš Berger náskok nového mistra. Tomáš Berger se na rozdíl od Soukupa věnuje cíleně především cyklistice.

Mezi ženami se o první místo v cílové rovince strhl souboj mezi Klárou Příhodovou a Zuzanou Krchovou (2 LF UK), která nakonec o pár setin vteřiny svou soupeřku předběhla. Z vítězství se však radovala jen chvilku, při cyklistickém okruhu totiž minula jedno povinné stanoviště a přičtených trestných pět vteřin ji nakonec odsunulo až na druhé místo.

Hladký průběh závodu si pochvaloval PaedDr. Josef Horčic, Ph.D., z Laboratoře sportovní motoriky FTVS UK, který závod v triatlonu na Džbánu zorganizoval. „Tohle je taková příprava na příští rok, kdy tady budeme organizovat celé akademické hry,“ usmíval se. Letošní ročník akademických her začíná už tuto sobotu v Brně pod správou místních vysokých škol.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.