20. června 2012

1. ročník MFF UK FilmFestu 2012 skončil. Vrcholem festivalu byla debata s odborníky a ocenění vítězů

(tisková zpráva)

Praha 19. 6. 2012 – 1. ročník festivalu s tématikou matematiky, fyziky, informatiky a počítačové grafiky MFF UK FILMFEST 2012, který se konal ve dnech 15. a 16. června, už zná své vítěze. Hodnotnou cenu si odneslo celkem 10 studentských filmů. Největší zájem byl pak o debatu s odborníky a významnými osobnostmi.

MFF UK FilmFest 2012, který se konal u příležitosti oslav Matematicko-fyzikální fakulty, je již minulostí. Během dvou dnů mohli návštěvníci zhlédnout přes sedmdesát filmů, které vytvořili zejména studenti základních a středních škol na téma matematika, fyzika či počítačová grafika. Festival v pátek 15. června zahájil děkan MFF UK prof. Zdeněk Němeček a vrcholem prvního festivalového den byla pak debata s odborníky a významnými osobnostmi, které přijaly pozvání – diskuze s veřejností se zúčastnil někdejší rektor Akademie výtvarných umění a  generální ředitel Národní Galerie v Praze Milan Knížák, Jeho Excelence biskup František Radkovský, známý divadelní a filmový herec Martin Myšička, televizní režisér Radomír Šofr (Rande s Fyzikou, Úsměvy ČT, Nikdo není dokonalý), režisér a producent Jan Maxa (Okresní přebor či Expozitura), mluvčí ČHMÚ Petr Dvořák či ředitel sítě multikin Oldřich Kubišta.

„Díky širokému spektru pozvaných hostů byla debata rozmanitá a zajímavá a pro návštěvníky doufejme i přínosná. Osobnosti hovořily o svém vztahu k přírodním vědám a jejich konfrontaci s uměním, vědou, vírou, kulturou a komercí. A jak určitě uznáte, tato témata ve své konfrontaci vedou k živé diskuzi. Nejinak tomu bylo i na festivalu,“ říká za Matematicko-fyzikální fakultu UK hlavní organizátor Martin Vlach.

Z debaty také vyplynulo, že legendární film Matfyzák, který vzniknul na půdě Matematicko-fyzikální fakulty před 25 lety, by se v dohledné době mohl dočkat novější podoby. První festivalový večer zakončilo vystoupení básníka a herce Jana Vodňanského.

Cenu za nejlepší snímek si odnesl film Projekt Maglev a Běh bažinou. Divákům se nejvíce líbil film Blbec a fyzik a Cenu čtenářů Technet.cz získali tvůrci snímku Reportéři GVP. (Kompletní seznam vítězných filmů najdete zde.). Dvoudenní filmový maraton pak zakončila hudební vystoupení studentských kapel a dnb projekt bubeníka Thoma Heriana aka Drama Jacqua v pražském Rock Café.

Více informací o festivale naleznete na oficiálních stránkách festivalu a FB profilu MFF UK FilmFest. Na stejném místě najdete i fotografie z průběhu festivalu a všechny vítěze festivalu.


Pro bližší informace kontaktujte:


PR Management: Rocky Production - Veronika Vlachová, tel.: +420 775 977 866,

Organizační výbor: Martin Vlach, tel.: +420 608 770 918,








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.