22. června 2012

Pedagogická fakulta hostila konferenci Erasmus Mundus

22. 6. 2012; autor: Helena Stinglová; rubrika: Studenti

Jako v babylonské věži to vypadalo na Pedagogické fakultě UK v pátek a v sobotu 22. a 23. června. Desítky studentů ze všech koutů světa se tam sjely na dvoudenní mezinárodní konferenci Asociace studentů a absolventů Erasmus Mundus. Fakultou se tak ozývala angličtina a řada dalších národních jazyků. „Where are you from?“ byla zřejmě nejčastěji položenou otázkou za oba dva dny.

Přítomné v aule fakulty vyzdobené vlajkami různých zemí světa v pátek ráno přivítala hostitelka, děkanka Pedagogické fakulty doc. PaedDr. Radka Wildová, CSc., která detailně studentům popsala možnosti studia na Univerzitě Karlově. Účastníkům dvoudenní konference také poradila, která turisticky zajímavá místa v Praze stojí za vidění a kde při jejich procházení narazí na budovy UK.

Účastníky poté přivítali také Martine Deré z generálního ředitelství pro vzdělávání a kulturu Evropské komise a prezident Asociace studentů a absolventů Erasmus Mundus Jean Carlos Pelicano.

Hlavními cíli dvoudenní konference bylo v prvé řadě podpořit celosvětovou spolupráci členů Asociace, mladí studenti i absolventi vysokých škol z různých zemí tak velmi otevřeně navazovali kontakty se svými kolegy z jiných států. V rámci konference se hovořilo o úspěšných minulých projektech Erasmu a zároveň se vymýšlely nové nápady do budoucna.

  • Co je Erasmus Mundus

    Erasmus Mundus je program EU, který podporuje spolupráci a mobilitu v oblasti vysokoškolského vzdělávání. Cílem programu je zvyšovat kvalitu evropského vysokého školství, podpořit mezikulturní porozumění prostřednictvím spolupráce s mimoevropskými zeměmi a přispět k udržitelnému rozvoji třetích zemí v oblasti vysokoškolského vzdělávání. Program proto podporuje tvorbu společných studijních programů na postgraduální úrovni, partnerství pro spolupráci s mimoevropskými zeměmi, udělování stipendií nadaným studentům a realizaci projektů na zvýšení celosvětové přitažlivosti evropského vysokoškolského vzdělávání.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.