28. června 2012

Talentovaní středoškoláci jsou v létě zváni na Filozofickou fakultu UK

28. 6. 2012; autor: Lucie Kettnerová; rubrika: Studenti

Vzdělávací akce určené pro nadané středoškolské studenty se rozhodla pořádat Filozofická fakulta UK. První z nich proběhne ve dnech 27. až 30. srpna a účastníkům nabídne příležitost seznámit se se základy vědecké práce v humanitních oborech, zjistit, jak pracovat s odbornými informačními zdroji a literaturou, jak psát a prezentovat vědecké práce či jak probíhá hodnocení vědy v České republice. Studentské odborné stáže 24 hodin s FF UK se pak uskuteční od 3. září do 4. prosince.

„Nabídka odborné stáže či letní školy je určena všem studentům středních škol, kteří mají hlubší zájem o humanitní vědy a rádi by své schopnosti v této oblasti i dále rozvíjeli. Individuální přístup ze strany našich odborných školitelů studentovi zajistí především možnost utvořit si bližší představu o tom, jakými tématy je možné se v rámci humanitních věd zabývat, a být účasten základních studijních a výzkumných aktivit, které nejsou předmětem standardní středoškolské výuky. Zároveň účastníci dostávají jedinečnou příležitost vytvořit si osobní kontakty s odborníky pracujících v oblastech, které studenta zaujaly,“ popisuje koordinátorka vnějších vztahů FF UK Petra Zia Sluková.

Tematická nabídka ze strany zapojených kateder a ústavů je široká – zahrnuje např. účast na výuce specifických předmětů, které se otevírají v České republice právě jen na Filozofické fakultě UK, možnost účastnit se neformálních diskusních schůzek s doktorandy pracujícími na svých výzkumných projektech, podílet se na archeologické terénní prospekci, práci s elektronickými korpusy, slovníky nebo artikulačními přístroji v nahrávacím studiu aj.

Kurz Léto s FF UK se bude konat od 27. do 30. srpna v Praze, v prostorách hlavní budovy FF UK na náměstí Jana Palacha. Po dobu kurzu bude pro účastníky bezplatně zajištěn odborný program, dále ubytování na kolejích univerzity, stravování v době odborného programu, proplacena cesta do Prahy a městská hromadná doprava po Praze.

Studentské odborné stáže 24 hodin s FF UK proběhnou v období od 3. září do 4. prosince, přesná doba konání záleží na domluvě s jednotlivými školiteli. Účastníkům odborných stáží bude bezplatně zajištěn odborný program, proplacena cesta do Prahy a stravování v době odborného programu.

Podmínkou účasti je status studenta střední školy i ve školním roce 2012/2013. Uzávěrka přihlášek je 30. června (rozhodující je razítko pošty).

Více informací a příhlášky








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.