17. září 2012

Akademický rok letos poprvé zahájí festival Proudy

17. 9. 2012; autor: Lucie Kettnerová; rubrika: Studenti

První multimediální festival v České republice kombinuje hudbu, digitální technologie a studentské aktivity do jednoho plně interaktivního projektu. Na přelomu září a října se můžete těšit na warm up akci Proudy na vodě, odbornou konferenci i na samotný open air festival Proudy. Zváni jsou studenti všech oborů a ročníků, celý program je zdarma!

Tiskové konference k představení festivalu Proudy se 13. září zúčastnili (zleva): organizátoři festivalu Tomáš Gavlas a Ondřej Nádvorník, Michal Vašíček z participující ČVUT, Richard Mach z partnerské technologické firmy a mluvčí projektu Václav Pláteník

Proudy dávají vzniknout nové tradici, která každoročně přivítá studenty ve škole a ukáže jim, co je nového ve světě technologií. Nápad uspořádat projekt realizovaný studenty pro studenty se na konci loňského roku zrodil v hlavách Ondřeje Nádvorníka a Tomáše Gavlase, v únoru letošního roku bylo rozhodnuto, že jeho náplň se bude opírat právě o multimédia.

Už 22. září jsou očekáváni všichni návštěvníci na pražské náplavce na Hořejším nábřeží, kde je pro ně připravena hudba, sport a vizuální show u vody a na vodě. Dobrou náladu zajistí kapely Navigators, Luno (Emy Brabcové), Sunflower Caravan a DJ N’zym, nočním překvapením bude projekce do vodní plochy, tzv. waterscreen.

Druhou připravovanou akcí je technologická konference, která se uskuteční 29. září v Národní technické knihovně a na níž vystoupí dvanáct předních řečníků, kteří budou společně hledat odpovědi na otázku, jak změní technologie svět v roce 2020.

Celý festival vyvrcholí 2. října v areálu vysokoškolských kolejí na Jižním Městě, kde se představí nejen populární kapely jako Prago Union a Skyline, ale také desítky technologických novinek. „Účastníkům chceme ukázat technologie, které jsou aktuálně dostupné a které mohou využít při studiu i k zábavě,“ popisuje jeden z organizátorů Ondřej Nádvorník.

Festival Proudy se koná pod záštitou rektora Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václava Hampla, DrSc.

Aktuální informace







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.