4. října 2012

Univerzita Karlova udělila čestný doktorát profesoru Braunwaldovi

Mimořádná osobnost světové medicíny a nejvýznamnější žijící kardiolog prof. Eugene Braunwald převzal ve Velké aule Karolina čestnou vědeckou hodnost doktora honoris causa Univerzity Karlovy.

Prof. Eugene Braunwald, M.D., profesor vnitřního lékařství Brighamand Women’s Hospital Harvard Medical School z Bostonu je vzhledem ke své mimořádné publikační aktivitě a k výsledkům jím založené „TIMI Study Group“ uznáván jako celosvětově nejvýznamnější žijící kardiolog. Zcela unikátní postavení mezi světovými kardiology si získal svou vynikající učebnicí „Brauwald’s Heart Disease: A Textbook of Cardiovascular Medicíně“, která nedávno vyšla již ve svém 9. vydání. Tato obsáhlá monografie se stala celosvětově nejrozšířenější učebnicí kardiologie.

Prof. Braunwald má též zásluhu na tom, že již od 70. let 20. století se kardiologové zaměřili na zmenšování rozsahu infarktu myokardu a tím přispěl k záchraně milionů životů pacientů se srdečním infarktem na celém světě. Prof. Braunwald dlouhodobě spolupracuje s kardiology z 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.