PaedDr. Jan Hruša, CSc • foto: PaedDr. Jan Hruša, CSc • 1. listopadu 2012

Vozíčkáři otestovali nové ubytovací zařízení FTVS

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK uspořádalo ve spolupráci s Centrem Paraple podzimní cyklistický víkend pro vozíčkáře a nevidomé. Akce proběhla ve dnech 19. až 21. října ve středisku „Ovčín“ u Stráže nad Nežárkou.

Ubytováni jsme byli v nově postavených chatách či domcích. Tři z deseti domků byly postaveny pro vozíčkáře a jedním z cílů této akce bylo právě vyzkoušet jejich bezbariérovost. Vozíčkáři byli ubytováni v přízemí a doprovody a zrakově postižení v prvním patře.

Příjezdové cesty k domkům jsou ze zámkové dlažby, dokonale rovné a s mírným sklonem. Vstupní dveře jsou bez nejmenšího schůdku. Sociální zařízení je prostorné s bezbariérovou sprchou, pokoje mají dostatek místa k pohybu na vozíku. Společenská místnost je tak prostorná, že se do ní vešlo při večerním posezení všech 15 účastníků.

Ve třech dnech jsme absolvovali na handbicích a tandemech 70 km po krásné jihočeské krajině, pouze počasí bylo v sobotu a v neděli trochu nevlídné. Naši vozíčkáři byli ale odolní a při sobotní celodenní túře zvládli 35kilometrovou trasu také díky obědu v příjemném prostředí restaurace Peršlák.

Účastníci akce byli z nového ubytovacího zařízení nadšeni, protože splňuje všechna kritéria moderního sportovního centra.

Všichni jsme si na závěr slíbili, že uděláme z této podzimní cyklistické akce tradici.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.