Lucie Kettnerová • foto: red. • 12. listopadu 2012

Dnes zní celý den na Filozofické fakultě latina

Letos poprvé se na Filozofické fakultě UK uskuteční Den latiny, během nějž se setkají nejen ti, pro něž je studium klasických jazyků zaměstnáním, ale také gymnazisté, jejich vyučující a další zájemci o tento jazyk. Několik stovek účastníků se 12. listopadu rozptýlí do všech větších přednáškových sálů na fakultě, od 16 hodin je pak pro zájemce v klubu K4 připraveno divadelní představení.

„Den latiny se zaměřuje zejména na studenty, kteří tento jazyk studují na gymnáziích. Naším cílem je ukázat, co všechno může studium latiny přinést a že latina je bránou k mnoha jiným oborům, s nimiž se mohou na Filozofické fakultě setkat,“ říká organizátorka doc. Lucie Pultrová, Ph.D., z Ústavu řeckých a latinských studií FF UK.

Informace o konání akce získali všichni učitelé latiny na gymnáziích, kteří je měli dále předat svým žákům. Už na jaře, kdy se pozvánky rozesílaly, bylo potvrzeno kolem tří set účastníků. „Vítáni jsou samozřejmě i studenti všech oborů Filozofické fakulty UK,“ vzkazuje doc. Pultrová.

Bohatý program vyplňují přednášky odborníků převážně z Ústavu řeckých a latinských studií FF UK. „Jejich obsah byl vytvářen s vědomím, že cílovou skupinu tvoří gymnazisté. To ovšem neznamená, že vědecká hodnota by měla být snižována,“ upozorňuje doc. Lucie Pultrová.

Od 16 hodin jsou všichni zájemci srdečně zváni do klubu K4 v Celetné 20 na divadelní představení Romula sive Pentameron Romanum aneb Jak to bylo doopravdy, během nějž studentský divadelní soubor LVPA uvede soubor několika epizod z římské mythistorie.

Program Dne latiny






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.