red. • foto: red. • 22. listopadu 2012

Vítězství za přednes v korejštině si odnesla Eliška Uhlířová

První ročník soutěže v přednesu v korejském jazyce se uskutečnil 7. listopadu v prostorách Filozofické fakulty UK v Celetné ulici. Akci uspořádalo Velvyslanectví Korejské republiky v Praze ve spolupráci s Ústavem Dálného východu FF UK.

Soutěže se mohl zúčastnit jakýkoliv občan České republiky ovládající korejský jazyk, který v den konání soutěže nedosáhl věku třiceti let. Přednášející museli hovořit přibližně tři minuty na jedno z vybraných témat (Česko-korejské vztahy, Korejská vlna v České republice nebo Odraz Koreje v mých očích), a to nazpaměť.

Na jazykové klání se přišli podívat i velvyslanec Gabriel Oh, zaměstnanci ambasády i akademičtí pracovníci. Do soutěže se přihlásilo celkem 17 účastníků, z nichž někteří byli studenti koreanistiky FF UK, jiní se zabývají korejštinou jako svým koníčkem např. na jazykové škole.

První tři místa nakonec získali právě studenti koreanistiky – Eliška Uhlířová (2. ročník), Karel Adámek (2. ročník) a Jana Derianová (3. ročník), kteří si kromě certifikátu o absolvování soutěže odnesli i finanční odměnu odstupňovanou podle umístění.

Doprovodný program tvořila ochutnávka tradiční korejské kuchyně a prezentace studentských stipendijních programů a programu Korea Working Holiday.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.