Mgr. Zdenka Polová • foto: PaedDr. Jiří Polášek, red. • 23. listopadu 2012

V plaveckých štafetách se utkali sportovci z 10 pražských vysokých škol

Katedra tělesné výchovy Přírodovědecké fakulty UK v Praze pořádala 19. listopadu tradiční 28. ročník Memoriálu dr. Miroslava Bubníka v plaveckých štafetách, který se konal pod záštitou děkana prof. RNDr. Bohuslava Gaše, CSc.

Memoriál dr. Miroslava BubníkaLetošní závod se uskutečnil za mimořádně velkého zájmu studentů i diváků v atmosféře plné napětí i kvalitních sportovních výkonů. Startovalo 23 štafet z 10 pražských vysokých škol (ČVUT FSv, ČVUT FEL, VŠE, UK: FTVS, PF, 1. LF, 2. a 3. LF, MFF, PedF, PřF). Tradiční Memoriál dr. Miroslava Bubníka se konal ve sportovním centru UK za účasti 184 plavců a 36 rozhodčích, což byl zatím nejvyšší počet startujících závodníků v historii soutěže.


Vítězem se stala Fakulta tělesné výchovy a sportu v rekordním součtu časů 8:01,5 s.

Řádní studenti denního studia i hosté ze sportovního triatlonového oddílu Hisport se utkali v disciplínách 8x 50 m prsa a 8x 50 m volný způsob. Tento závod je atraktivní tím, že dokáže vtáhnout svou atmosférou nejen špičkové sportovce, ale také velký počet studentů i aktivních sportovců, kteří s plaveckým tréninkem teprve začínají.

Memoriál dr. Miroslava BubníkaŠtafetu tvoří 6 mužů a 2 ženy. Jednotliví členové startují v libovolném pořadí a obě štafety musí absolvovat ve stejném složení. Fakulty mohou postavit i více štafet, ale závodník může startovat pouze jednou v první a druhé disciplíně. Konečné pořadí fakult se získá součtem časů obou štafet.

Tato sportovní akce je každoročně věnována vzpomínce na našeho velmi oblíbeného kolegu, vynikajícího plavce a všestranného sportovce dr. Miroslava Bubníka, který svým mimořádným přístupem ovlivnil celé generace studentů.

Plavecké štafety byly ukončeny slavnostním vyhlášením výsledků. Ceny předával děkan PřF UK prof. RNDr. Bohuslav Gaš, CSc.. a Mgr. Kateřina Feitová, vedoucí KTV PřF UK.

Závody byly ukázkou plavecké úrovně pražských vysokoškoláků a jejich zájmu o plavání. Za vydařený průběh závodů děkujeme všem rozhodčím, trenérům, pražskému vysokoškolskému sportu, Městským divadlům pražským a za záštitu nad závody i účast profesoru Gašovi.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.