4. prosince 2012

Cena Siemens byla poprvé udělena nejen studentům, ale i pedagogovi

Světově uznávaný kineziolog doc. MUDr. František Véle z Fakulty tělesné výchovy a sportu získal nejvyšší ocenění v kategorii Nejlepší pedagogický pracovník. Cenu převzal z rukou Eduarda Palíška, generálního ředitele Siemens ČR. Výsledky patnáctého ročníku soutěže na podporu českého školství a vědy Ceny Siemens byly vyhlášeny 3. prosince v Betlémské kapli. 

Za celoživotní práci vysokoškolského učitele získal ocenění zakladatel kineziologie doc. MUDr. František Véle, CSc., který vloni oslavil devadesáté narozeniny. Nositel stříbrné medaile Univerzity Karlovy v Praze a pamětní medaile k výročí založení UK pracuje od roku 1991 na katedře fyzioterapie FTVS UK. Spolu s prof. Karlem Lewitem a prof. Janem Jandou a prof. Václavem Vojtou patří k zakladatelům tzv. pražské rehabilitační školy, známé jako „Prager Schule“.

Do soutěže se podle mluvčího firmy Siemens Pavla Kaidla přihlásilo rekordních 190 zájemců v šesti kategoriích. Vítěze vybírala porota složená z rektorů a prorektorů pro vědu a výzkum českých technických a ekonomických vysokých škol a zástupců Akademie věd. Cenou Siemens bylo oceněno již 233 studentů, pedagogů a vědců.










Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.