FF KU • foto: FF UK • 11. dubna 2013

Den s vědou na Filozofické fakultě UK

Ve středu 17. dubna 2013 se od 13.00 do 22.00 na Filozofické fakultě UK uskuteční druhý ročník Dne vědy FF UK. Přednášet budou přední vědecké kapacity na poli společenských věd, představí se úspěšní studenti doktorského studia a proběhnou interaktivní workshopy reprezentující vzájemnou spolupráci humanitních a exaktních věd. Součástí bude i panelová diskuse My a oni: Vztahy mezi kulturami z mezioborové perspektivy a zahájení výstavy Jazyk, písmo, interpretace.

Děkan Filozofické fakulty UK doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D., k chystané akci uvedl: „Vedle vědeckých osobností představujeme na Dni vědy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze i šíři oborů, mladé talenty, hravou vědu a způsoby, jakými lze rozvoj samotné vědy podpořit. Přitom však stále máme na vědomí jednu ze základních charakteristik filozofické fakulty – schopnost jejích frekventantů kriticky vnímat svět kolem nás, analyzovat jej a předkládat výsledky svého bádání veřejnosti.“

Mezi více než dvěma desítkami přednášejících vystoupí například historik a sociolog PhDr. Michal Pullmann, Ph.D., hispanista a bohemista doc. PhDr. Petr Čermák, Ph.D., filmový historik doc. PhDr. Mgr. Ivan Klimeš, fonetik doc. Mgr. Radek Skarnitzl, Ph.D., environmentální socioložka Mgr. Iva Zvěřinová a další významné osobnosti ze sféry humanitních věd.

Od 13.00 hod. bude probíhat panelová diskuse My a oni: Vztahy mezi kulturami z mezioborové perspektivy, která nabídne spektrum možných pohledů na problematiku mezikulturních vztahů. Jako hosté diskuse jsou pozváni zástupci historických, sociologických, politologických, psychologických a filozofických disciplín.

Slavnostní zahájení výstavy Jazyk, písmo, interpretace se uskuteční při číši vína ve foyer v 18.00 hod.

Den vědy FF UK je otevřen všem zájemcům nejen z řad akademické a vědecké obce, ale především široké veřejnosti a uchazečům o studium. Vstup je volný.

Program Dne vědy






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.