Lucie Kettnerová • foto: red., Ondřej Besperát • 18. dubna 2013

I vědci mají své dny. Na Filozofické fakultě na ně pozvali také veřejnost

Už známá jména vedle začínajících badatelů, věda hravá i způsoby podpory vědy. Na to vše se zaměřil Den vědy Filozofické fakulty UK, který se uskutečnil 17. dubna v budově fakulty na Palachově náměstí. Zájem o program probíhající v několika sekcích projevilo přes čtyři sta posluchačů z řad akademické obce i veřejnosti, dalších 270 přístupů zaznamenal přímý přenos na webu akce.

„Žijeme v složité síti vztahů a čím dál obtížněji si nejenom rozumíme, ale též si stále méně nasloucháme. Kde hledat styčné plochy? Jak obrušovat vzájemné spory? A je vůbec reálné současnou situaci zlepšit? Den vědy na téma Člověk, jazyk, komunikace se věnuje především komunikaci v jejích nejrůznějších podobách: od interpersonální po komunikaci sociální a transnacionální,“ říká k letošnímu leitmotivu setkání s vědou prof. PhDr. Ivan Šedivý, CSc., proděkan pro vědu a výzkum FF UK.

Největší zájem byl o úvodní panelovou diskusi na téma My a oni: Vztahy mezi kulturami z mezioborové perspektivy, která přinesla různé pohledy na problematiku mezikulturních vztahů. Pozvání k účasti v debatě přijali doc. PhDr. MUDr. Mgr. Radvan Bahbouh, Ph.D., autor metody sociomapování, politolog doc. PhDr. Ing. Ondřej Císař, Ph.D., historička a etnoložka doc. Markéta Křížová, filozof a žák Jana Patočky prof. PhDr. Miroslav Petříček, Dr., CSc., a Mgr. Jan Sládek, odborník na témata z historie sociálního myšlení a urbánní sociologie. Diskusi moderoval PhDr. Petr Hlaváček, Ph.D.

Od 15 hodin si návštěvníci mohli vybrat některý ze čtyř bloků přednášek a workshopů, od 18 hodin proběhlo ve foyer budovy slavnostní zahájení výstavy Jazyk, písmo, interpretace.  





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.