Helena Stinglová • foto: red. • 13. června 2013

Po deštích horko. Sportovce na Českých akademických hrách trápilo slunce

Zatímco začátek Českých akademických her poznamenaly prudké deště, v polovině týdne se počasí obrátilo do druhého extrému. Vysokoškolské sportovce tak začalo spalovat ostré slunce. Ve středu 12. června se konala řada sportovních klání v různých disciplínách, od squashe, přes judo, moderní gymnastiku, lukostřelbu až po atletiku.

Závody v atletice hostil stadion pořadatelské Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. Univerzita Karlova si odvezla sedm zlatých, devět stříbrných a čtrnáct bronzových medailí. V soutěži družstev tak vyhrála před druhým Českým vysokým učením technickým a třetí Masarykovou univerzitou.

„Jsem spokojená s umístěním, ale časy jsem mohla mít lepší. Umístění ale špatné časy převyšuje,“ usmívala se po závodech běžkyně Petra Dupalová, která reprezentovala Univerzitu Karlovu. Osmistovku zaběhla v čase 2:22:71 a na vítěznou reprezentantku Martinu Uvízlovou z ČVUT ztrácela přes pět vteřin. Ke stříbru z osmistovky pak Petra Dupalová přidala i bronz ze čtyřstovky, kterou zaběhla v čase 62:81 a obhájila tak svou bronzovou pozici na této této trati z loňského ročníku.

Stříbrné softbalistky Univerzity Karlovy (foto: Mgr. Petra Kolkusová Diblíková)

Stříbrné softbalistky Univerzity Karlovy (foto: Mgr. Petra Kolkusová Diblíková)

Petře Dupalové, která před čtrnácti dny úspěšně ukončila magisterské studium demografie na Přírodovědecké fakultě UK, však prázdniny skončením atletických závodů na Českých akademických hrách ještě nezačínají. O víkendu ji totiž čeká mistrovství republiky v atletice, kde bude závodit na osmistovkové trati.

Ve středu se dařilo také softbalovému týmu složenému ze studentek UK. Z her si odvezly stříbrné medaile, když ve finále nakonec podlehly týmu ČVUT 0:4.

Na výsledky dalších sportovních utkání, která se konala ve středu i během předchozích dní v rámci Českých akademických her, se můžete podívat na internetové stránky her.

Česká asociace univerzitního sportu pověřila organizováním dvanáctého ročníku Českých akademických her Fakultu tělesné výchovy a sportu UK ve spolupráci s Českým vysokým učením technickým a Českou zemědělskou univerzitou. Detailní rozpis programu her a všechny další důležité informace najdete na internetových stránkách Českých akademických her.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.