red. • foto: red. • 4. července 2013

Už dvacet let pomáhá Asociace inovačního podnikání rozvíjet vědu a výzkum

Již dvacet let uplynulo 23. června od zahájení činnosti nevládní organizace Asociace inovačního podnikání. U příležitosti výročí byly na zasedání vedení Asociace rozdány pamětní mince jejím partnerům, mezi něž patří i Univerzita Karlova. Tu na slavnostním výročním zasedání zastupovalo univerzitní Centrum pro přenos poznatků a technologií.

Asociace inovačního podnikání oslavila dvacet let své existence (ilustrační foto)

Asociace inovačního podnikání oslavila dvacet let své existence (ilustrační foto)

„Členství v Asociaci inovačního podnikání přináší Univerzitě Karlově informace z oblasti inovací a transferu technologií, účast v odborné komunitě a možnosti ovlivňovat legislativu pro oblast vědy a výzkumu,“ vysvětlil ředitel Centra pro přenos poznatků a technologií UK Ing. Jiří M. Fuchs, proč je důležité, že UK s Asociací inovačního podnikání spolupracuje.

Asociace a její tuzemské a zahraniční subjekty se po dvacet let fungování podílejí na vytváření Systému inovačního podnikání v České republice, tedy rámce tuzemského inovačního podnikání, vedle toho se podílejí na vytváření inovační infrastruktury ČR, regionální inovační infrastruktury a na přípravě podmínek pro fungování inovačního trhu v rámci Evropské unie.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.