Helena Zdráhalová • foto: Martina Nacházelová • 4. listopadu 2013

Věda je krásná slaví páté výročí. Letos můžete soutěžit i o nejlepší vědecké video

O tom, že i věda může být krásná, přesvědčuje širokou veřejnost už pátým rokem umělecká soutěž, kterou připravuje Přírodovědecká fakulta UK. O nejlepší fotografii, ilustraci a letos poprvé i video zaznamenávající různé vědecké výzkumy mohou soutěžit všichni zaměstnanci a studenti Univerzity Karlovy a také ti, kteří jsou registrovaní v projektu Přírodovědci.cz.

Martina Nacházelová uspěla v loňském ročníku soutěže v kategorii Vědecká ilustrace s obrázkem jespáků písečných

Martina Nacházelová uspěla v loňském ročníku soutěže v kategorii Vědecká ilustrace s obrázkem jespáků písečných

Zájemci mohou přihlásit svou práci do některé z pěti soutěžních kategorií: Vědecká mikrofotografie, Vědecká fotografie, Vědecká ilustrace, Virtuální příroda (jedná se o vizualizaci molekulárních či jiných struktur, fyzikálních či chemických jevů, grafických výstupů modelů apod.) a letos nově také do kategorie Video-animace-časosběr. Příspěvky do soutěže mohou zájemci posílat až do 10. listopadu.

Všechny příspěvky posoudí – a ty nejlepší vybere – porota ve složení Martin Černý, Ivo Lukeš, Jan Valenta, Ondřej Prosický a František Weyda. Nově v porotě zasedne také jeden z největších světových expertů na pořizování a úpravy časosběrných videí, slavný německý fotograf Gunther Wegner, fotograf skupiny Mafra Jan Zatorsky, ředitel mezinárodního festivalu populárně vědeckých filmů Academia film Olomouc Jakub Korda a vědec a fotograf Viktor Sýkora.

Slavnostní vyhlášení soutěže Věda je krásná se uskuteční v pondělí 16. prosince v Karolinu u příležitosti vánočního koncertu Přírodovědecké fakulty UK.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.