Lucie Kettnerová • foto: red. • 23. prosince 2013

Výstava v Obecním domě představuje edukační programy katedry výtvarné výchovy

Edukační programy vznikly k výstavním projektům Uměleckoprůmyslového musea v Praze a Galerie Rudolfinum v letech 2011—2013 a byly vytvořeny ve spolupráci s katedrou výtvarné výchovy Pedagogické fakulty UK v rámci společného výzkumného grantu NAKI Ministerstva kultury ČR. Výstava je přístupná až do 18. března.

Prostřednictvím vzdělávacích programů chtějí obě instituce své návštěvníky — širokou veřejnost, školní či zájmové skupiny — inspirovat k tvůrčímu zapojení do výstav a zprostředkovat jim hlubší znalost tématu. „Kolektiv řešitelů z Uměleckoprůmyslového musea se podílel především na edukačních programech k našim výstavám, tým z katedry výtvarné výchovy koncipoval a realizoval programy v Galerii Rudolfinum,“ popisuje kurátorka edukace Mgr. Vladimíra Sehnalíková z Uměleckoprůmyslového musea v Praze.

Vzdělávací programy mohou mít podobu takzvaných aktivních zón ve výstavách, komentovaných prohlídek, přednášek, pracovních listů, výtvarných dílen, programů pro školy a podobně.

Svědectví všech lidí, kteří se příprav a realizací edukačních programů zúčastnili, o tom, co v souvislosti s výstavou viděli a prožili, dokumentují na výstavě fotografické záznamy, edukační materiály či kresebné a písemné ohlasy účastníků programů.

Výstava Vzdělávací programy Uměleckoprůmyslového musea v Praze a Galerie Rudolfinum v letech 2011—2013 probíhá v Obecním domě (náměstí Republiky 5, Praha 1) až do 18. března. Otevřeno je denně od 10 do19 hodin, vstup volný.

Koncepce výstavy: Vladimíra Sehnalíková (UPM), Dita Hálová (UPM), Marie Fulková (KVV PedF UK)










Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.