Helena Zdráhalová • foto: Wikimedia Commons • 14. ledna 2014

Od dinosaurů na Mars! Přírodovědci pořádají veřejnou vzdělávací exkurzi do Německa

Chtěli byste si prohlédnout německou ponorku U9 nebo sovětský raketoplán Buran, užít si den v překrásném univerzitním německém městě Heidelberg nebo se vydat na cestu do pravěku či do říše hvězd? Přírodovědci.cz pořádají pro středoškoláky vzdělávací výlet na západ Německa, který se bude konat o valentýnském víkendu. Odborným doprovodem budou vědci z Přírodovědecké fakulty UK. Zájemci o exkurzi Od dinosaurů na Mars! se mohou přihlásit na stránce www.prirodovedci.cz.

Heidelberg je krásné univerzitní město s bohatou historií

Heidelberg je krásné univerzitní město s bohatou historií

Z Prahy směr Německo vyjede autobus plný nadšených mladých přírodovědců v pátek 14. února odpoledne. Hned v sobotu ráno studenti vyrazí na cestu do pravěku, respektive do městečka Schiffweiler, kde je pohltí svět druhohor v jedné z největších show s dinosaury na světě, v interaktivní expozici Gondwana – Das Praehistorium.

Odpoledne si účastníci exkurze prohlédnou Heidelberg, který jako jedno z mála historických německých měst přežil relativně bez úhony druhou světovou válku. Podívat se budou moci na Heidelberskou univerzitu (založenou jen o pár let později než Univerzita Karlova), projít se přes řeku Neckar po slavném Starém mostě nebo si vyjít úzkými starobylými uličkami na kopec k hradu, odkud je krásný rozhled po celém městě. Večer se mladí zájemci o přírodní vědy vypraví do heidelberské hvězdárny, kde je bude čekat noční pozorování oblohy.

Na neděli se mohou těšit všichni milovníci dopravních prostředků. Na programu totiž bude návštěva populárního Technického muzea ve městě Speyer, kde jsou k vidění ponorky, raketoplány, velká dopravní letadla, vlaky, auta a stovky dalších dopravních prostředků a nejrůznějších technických exponátů z různých historických epoch. Všechny zajímavosti a podrobnosti o vývoji kosmonautiky a cestování do vesmíru se zájemci dozví na výstavě Apollo and Beyond.

Víkendová exkurze je určená mladým lidem (ve věku od 14 do 19 let) se zájmem o geologii, paleontologii a techniku. Celý výlet včetně dopravy, ubytování, stravy, vstupů do muzeí a odborných průvodcovských služeb stojí 3 200 korun na osobu. Na geologicko-technický víkend do Německa je stále možné se hlásit, avšak pozor, kapacita je omezená.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.