Pavel Pečený • foto: Ahoj Europa Neu – Zentrum für Ostsprachen • 22. července 2014

Za zkouškou z češtiny už nemuseli cestovat do ČR. Nyní převzali certifikáty

Vůbec poprvé mohli zájemci o získání osvědčení, jež potvrdí jejich schopnosti v používání českého jazyka, letos v březnu skládat jazykovou zkoušku (CCE – Certifikovaná zkouška z češtiny pro cizince) i v Rakousku a nemuseli kvůli tomu cestovat do České republiky. První úspěšní si tak certifikát mohli převzít ve středu 9. července ve Vídni.

Kandidáti převzali osvědčení z rukou ředitele Českého centra Vídeň Ing. Martina Krafla a ředitelky jazykové školy Ahoj Europa Neu Jitky Woodhams

Kandidáti převzali osvědčení z rukou ředitele Českého centra Vídeň Ing. Martina Krafla a ředitelky jazykové školy Ahoj Europa Neu Jitky Woodhams

Nové zkušební centrum zkoušky CCE se přímo v rakouské metropoli podařilo otevřít díky spolupráci Ústavu jazykové a odborné přípravy UK (ÚJOP UK), Českého centra Vídeň a vídeňské jazykové školy Ahoj Europa Neu. Vídeň se tím zařadila k dalším 12 zahraničním zkušebním centrům, kde se tato možnost nabízí, a ÚJOP UK získal nové významné partnery, kteří podporují výuku češtiny pro cizince a související zkoušky v zahraničí.

Zkouška CCE, kterou vyvíjí ÚJOP UK, je ve Vídni nabízena na 5 úrovních obtížnosti podle Společného evropského referenčního rámce. Účastníci březnové zkoušky se hlásili na úrovně A2, B1 a C1. Úspěšní kandidáti obdrželi osvědčení z rukou ředitele Českého centra Vídeň Ing. Martina Krafla a ředitelky jazykové školy Ahoj Europa Neu Jitky Woodhams. Další termín zkoušky je naplánován na listopad tohoto roku.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.