FF UK • foto: Wikimedia • 14. října 2014

Profesor Zubov bude na FF UK přednášet o dějinách Ruska

Profesor Andrej Zubov, známý ruský historik, religionista a politolog, vystoupí ve středu 15. října 2014 od 16.00 ve Velké aule FF UK s přednáškou Dějiny Ruska jako součást dějin Evropy.

Profesor Zubov na FF UK vystoupí u příležitosti své návštěvy Prahy, během níž bude hostem letošního Fora 2000 (12.–15. října 2014). Na přednášku naváže diskuse s diváky a představení českého překladu prvního dílu Dějin Ruska XX. století. Prezentace knihy se zúčastní také další z autorů a překladatelů díla.

Publikaci bude možné 14. října se slevou zakoupit ve stánku nakladatelství Argo ve foyer hlavní budovy FF UK. Po skončení akce bude následovat autogramiáda přítomných autorů.

Vzhledem k předpokládanému značnému zájmu bude událost přenášena on-line, což ji zpřístupní divákům z celého světa. Odkaz na on-line přenos bude včas k dispozici na webových stránkách FF UK. On-line přenos bude možné rovněž sledovat v místnosti č. 200 hlavní budovy FF UK. Záznam akce opatřený českými titulky najdete po zpracování na YouTube kanálu FF UK.

Jednacím jazykem bude ruština. Přednáška i prezentace knihy budou simultánně tlumočeny do češtiny. Akce je veřejně přístupná a vstup na ni je volný do naplnění kapacity sálu.

Akci pořádají Studia nových médií FF UK, nakladatelství Argo a Referát vnějších vztahů FF UK a koná se pod záštitou děkanky FF UK doc. Mirjam Friedové.

Profesor Andrej Borisovič Zubov (*1952) je vynikajícím odborníkem, ale také veřejně angažovaným intelektuálem: letos na jaře byl pro svou kritiku Putinovy anexe Krymu propuštěn ze Státního institutu mezinárodních vztahů v Moskvě.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.