Kostnická továrna na vědění

Tomáš Sachr • 8. prosince 2004

Reakce na dokument "Kostnická továrna na vědění"


Tato diskuze neobsahuje názory a informace, které by vyjadřovaly oficiální stanovisko Univerzity Karlovy v Praze a jejich zaměstnanců
  par dodatku ( Marketa , 2-.-0.2005 )
 
Pravda, Kostnice je vyborna, proto se tam taky rok od roku hur dostava. Chteji tam vsichni.
Prednosti knihovny je samozrejme oteviraci doba, ale i mnozstvi a temer absolutni DOSTUPNOST literatury snad ze vsech oboru. Pokud nekdo potrebuje zahranicni, samozrejme hlavne nemeckou literaturu ke sve diplomce ci jine praci, opravdu lze vrele dooprucit. Prace jde rychle od ruky.
Jen k pohodlnym zidlim: obavam se, ze jsou jen v nejnovejsim pavilonu knihovny, kde je i dostatek zasuvek pro dnes jiz bezne notebooky a v zime taky dost tepla. Dalsi prednosti knihovny je moznost bezdratoveho pripojeni notebooku na internet, takze ctenar muze soucasne psat praci a komunikovat s ostatnim svetem zaroven.
A krome techto vsech prednosti je Kostnice pekne mestecko (da se projit za par hodin pesky) a ma pekne okoli, moznosti podnikat vynikajici vylety.
 
 
  Konstanz v zime ( ubik , 6-.-0.2005 )
 
Kostnice má dvě tváře - zimní a letní. V zimě městečko utichá (nejedná se rozhodně o kulturní metropoli) a studenti se naplno ponoří do útrob knihovny. Dny a noci si můžete zpestřit koukáním na filmy (DVD, VHS...), všmožnými družbami a párty (oficiální ovšem velmi nedoporučuji - tedy pokud vám nevadí bulharské disco) nebo sportem v uzavřených sportovištích, jejichž vybavení je skvělé. I když je kolem jezera mnohem tepleji, než je český průměr a pravá zima začíná zpravidla v únoru, tak žádná sláva to není a sluníčko brzy zapadá. V létě se celý kraj mění na turistickou zónu a plážové letovisko. Město žije, většina studentů je u vody (která je hned vedle university) a závratné teploty vyprazdňují posluchárny.

Pokud máte rádi slunění a koupání, tak neváhejte a vyjeďte na jaře. Pokud chcete spíše studovat, potom na podzim. Osobně jako odpůrce veder holduji druhé možnosti.

Ještě pokud jde o ceny - Kostnice je dražší než jiná města v Německu, protože leží přesně na hranici se Švýcarskem a movití Helvéti patří k nejžádanějším zákazníkům zdejších obchodů. Ale i přesto pokud budete nakupovat v supermarketech (a je jich několik kousek od uni), tak se dostanete cenově přibližně na českou hladinu. Pravda, je pak potřeba trochu kuchařského umu a energie aneb "do it yourself", jinak se jídelníček smrskne na těstoviny bolognese ;) Služby jsou obecně velmi drahé. Například pivčo stojí v krčmě 3€ a více, kdežto lahvové v řetězci 40 centů (mají i Plzeň!). Stejně tak drahá jsou kina (páteční představení, pokud mě paměť nešálí, koštuje 15€). Síťová jízdenka na semestr stojí 30€.

Angenehme Reise!
 
 
  Název: 
  Autor: 
  Email: 
  Text: 
  
Kontrolní otázka: Kolik je osm plus ti? (odpovězte číslicí)

 
   




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.