Lucie Kettnerová • foto: red. • 21. října 2015

Fakulta sociálních věd UK slaví 25. narozeniny. Oslavy začaly v Karolinu

Fakulta sociálních věd je jednou z nejmladších fakult Univerzity Karlovy. Letos si připomíná 25. výročí svého založení, kdy nastoupila na místo bývalé Fakulty žurnalistiky. U této příležitosti se dnes v Karolinu uskutečnilo slavnostní setkání, na němž vystoupili rektor UK prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., a emeritní děkani FSV UK prof. Ing. Lubomír Mlčoch, CSc., a prof. RNDr. Jan Ámos Víšek, CSc.  

Moderování setkání se ujali PhDr. Alice Němcová Tejkalová, Ph.D., a PhDr. Václav Moravec, Ph.D., za stolem usedli prof. RNDr. Jan Ámos Víšek, CSc., prof. Ing. Lubomír Mlčoch, CSc., PhDr. Jakub Končelík, Ph.D., a prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc.

Moderování setkání se ujali PhDr. Alice Němcová Tejkalová, Ph.D., a PhDr. Václav Moravec, Ph.D., za stolem usedli prof. RNDr. Jan Ámos Víšek, CSc., prof. Ing. Lubomír Mlčoch, CSc., PhDr. Jakub Končelík, Ph.D., a prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc.

Na slavnostní setkání navázala odborná konference a after party, studentská akce na dvorku budovy Hollar, která vyvrcholila slavnostním zasazením jabloně, kterou věnovali studenti fakultě.

Další připravované akce k výročí:

3. listopadu 2015 Centrum pro sociální a ekonomické strategie FSV UK v Praze pořádá kritickou rozpravu Vize a skutečnost nad publikací CESES Vize rozvoje České republiky do roku 2015, vydanou v roce 2001, a dále vernisáž 15 let CESES FSV UK. pozvánka a program

4. listopadu 2015 pak Centrum pro sociální a ekonomické strategie FSV UK v Praze pořádá sympozium Vize rozvoje České republiky do roku 2030. Záměrem sympozia je oživit veřejnou rozpravu o vývojových ohroženích, rozvojových příležitostech, vizích a strategických volbách pro Českou republiku v příštích patnácti letech. pozvánka a program

Fakulta sociálních věd UK byla založena 1. června 1990, první studenti začali studovat v akademickém roce 1990/1991. Jejím cílem bylo poskytnout společnou platformu pro studium společenských věd, zejména v duchu tradice Fakulty společenských věd a publicistiky (1968–1972).

V současné době na fakultě studuje více než 4 000 studentů. FSV udržuje jednu z nejvyšších mezinárodních mobilit v rámci Univerzity Karlovy v Praze. Každý rok sem přijíždí na výměnný pobyt okolo 500 studentů z celého světa.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.