red. • foto: red. • 24. února 2016

Vynikající studenti UK obdrželi Ceny rektora

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima dnes ocenil nejlepší absolventy každoročně udělovanou prestižní Cenou rektora. Cenu převzalo sedm absolventů. Profesor Zima zároveň udělil Mimořádnou cenu rektora.

Mgr. Monika Horáková, DiS, z Fakulty humanitních studií UK, byla ohodnocena za svou humanitární činnost

Mgr. Monika Horáková, DiS, z Fakulty humanitních studií UK, byla ohodnocena za svou humanitární činnost

Cena rektora pro nejlepší absolventy Univerzity Karlovy je udělována vynikajícím studentům bakalářského nebo magisterského studijního programu, kteří dosáhli mimořádných výsledků ve vědecké, výzkumné, sportovní nebo kulturní činnosti.

Cenu prof. MUDr. Karla Weignera pro nejlepší absolventy lékařských oborů převzali MUDr. Matěj Patzelt z 3. lékařské fakulty a Bc. Klára Kučerová z 2. lékařské fakulty. Oba byli ohodnoceni za výborné studijní výsledky. Matěj Patzelt své studijní projekty úspěšně prezentoval nejen na tuzemských, ale i zahraničních vědeckých konferencích a soutěžích, Klára Kučerová se s úspěchem účastnila několika vědeckých studentských konferencí v ČR i v zahraničí.

Cenu prof. JUDr. Karla Engliše pro nejlepší absolventy společenskovědních oborů obdrželi Mgr. Jakub Drápal z Právnické fakulty UK a Bc. Tereza Auzká z Fakulty sociálních věd, rovněž za mimořádné studijní výsledky.

Cenu prof. RNDr. Jaroslava Heyrovského pro nejlepší absolventy přírodovědných oborů získali Mgr. Julie Nekola Nováková z Přírodovědecké fakulty UK a Bc. Lukáš Folwarczný z Matematicko-fyzikální fakulty UK. Julie Nekola Nováková obdržela cenu za svou diplomovou práci, Lukáš Folwarczný cenu obdržel za vynikající vědecké výsledky v teoretické informatice, prokazuje praktické informatické dovednosti a v neposlední řadě je zapáleným organizátorem a pedagogem na středoškolských akcích.

Cenu prof. PhDr. Václava Příhody pro nejlepší absolventy učitelského studia získala Mgr. Karolína Sezemská z Přírodovědecké fakulty UK, za mimořádné studijní výsledky.

Mimořádná cena rektora byla udělena:

Studentům a studentkám Fakulty sociálních věd UK, kteří jsou sdružení v divadelním spolku Teritoriální tyjátr, a to za činnost přispívající k rozvoji a propagaci fakulty. Cenu převzal  Bc. Jiří Volák.

Studentům 3. lékařské fakulty UK Denise Dybowiczové a Juliu Lukešovi, kteří byli oceněni za mimořádný čin prokazující rozvahu v kritické situaci. Denisa Dybowiczová jela 22. července 2015 vlakem Pendolino, který naboural do kamionu stojícího na kolejišti ve Studénce. Jako jedna z mála poskytla ještě před příjezdem záchranářů první pomoc zraněným cestujícím. Julius Lukeš byl oceněn za svou rychlou pomoc kubánskému cestujícímu při své letecké cestě z Kuby. Jako jediný v letadle vyslyšel výzvu ruské posádky letadla o pomoc při záchraně cestujícího, letadlo pak na základě jeho vyhodnocení dané situace mimořádně přistálo v New Yorku.

Mgr. Monice Horákové, DiS, z Fakulty humanitních studií UK, která byla ohodnocena za svou humanitární činnost. Studentka doktorského studia založila, koordinuje a vede skupinu nevládních dobrovolníků, kteří poskytují na Hlavním nádraží v Praze humanitární pomoc uprchlíkům.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.