Daniel Pražák • foto: Daniel Pražák • 22. listopadu 2016

Pocket

Jistě se vám už mnohokrát stalo, že jste při surfování na internetu narazili na zajímavý článek, ale neměli jste zrovna čas si ho přečíst. Jednoduchým řešením je aplikace Pocket, díky níž si můžete uložit jakoukoli věc z internetu do všech svých zařízení (ať už do mobilu, tabletu, nebo přímo v prohlížeči) na později. Aplikace je velmi jednoduchá na ovládání, a tak i pokud zrovna neholdujete technologiím, nebude pro vás problém ji pochopit.

Jak začít? Jednoduše si stáhněte aplikaci do svého zařízení a pak si (třeba na počítači) přidejte plug-in do prohlížeče ze stránky https://getpocket.com. Aplikace to udělá prakticky za vás. Následně stačí kliknout na „save to Pocket“ u článku, který vás zajímá, a vše je automaticky uloženo. Při cestě vlakem, autobusem nebo při čekání na zkoušku pak snadno otevřete aplikaci – všechny uložené články na vás budou čekat, nemusíte kvůli tomu ani být on-line.

A jak je to se staženými dokumenty nebo videi? Aplikace zvládá vedle textů přímo v prohlížeči také wordové, excelové či PDF soubory. Stejně tak si poradí s nezbytností každého moderního prokrastinátora – obsahem z YouTube či 9gagu. Na přehrání videa je ovšem nutné být připojen k internetu.

Aplikace skvěle spolupracuje například s Twitterem, velmi jednoduše lze ukládat texty, na které daný tweet odkazuje. Uložené články pak můžete štítkovat pomocí hashtagů a pohodlně si roztřídit čtení do kategorií kratochvilných nebo vzdělávacích. Velkou výhodou je, že aplikace automaticky rozpozná reklamy na stránce a ty už do článku neuloží. Po přečtení můžete články také archivovat, což se hodí u textů, k nimž se chcete později vrátit.

Aplikace je bezplatně dostupná v Apple Store, Google Play a Windows Store. Tak neváhejte a čtěte!






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.