Tereza Bušová • foto: fb archiv • 1. prosince 2016

The Brownies

Kapela The Brownies se obtížně zařazuje do jakékoli hudební škatulky. Nehrají vlastní skladby, ale zkrátka všechno, co se jim líbí – od jazzu přes reggae až po „sofistikovanější“ pop. Vznikli v roce 2011 na farmářských trzích, kde se sešla zpěvačka Annamáriad'Almeida s Pavlem Rohlenem, jenž hrál sám na kytaru. Později se ke skupině připojila i Hanka Rohlenová, která začala hrát na bicí. „Základem kapely jsme my tři, ale může s námi hrát v podstatě kdokoli. Na pódium si zveme různé hosty, kteří hrají na saxofon nebo na klarinet. Jsme hodně variabilní,“ vysvětluje Annamáriad'Almeida, jež je zároveň studentkou Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.

V souvislosti s farmářskými trhy často slýchají, že jejich cílovou skupinou jsou hlavně hipsteři. „Já si to ale nemyslím. Naši posluchači jsou zkrátka pozitivně naladění lidé, kteří rádi tráví čas venku nebo s kamarády na kávě – třeba na farmářských trzích,” míní zpěvačka. Právě tam skupina začínala. V době, kdy ještě nebyl vyhláškou omezený tzv. busking (pouliční vystupování s dobrovolnou odměnou kolemjdoucích), se jim v centru Prahy podařilo získat početnou základnu posluchačů. „Udělali jsme si reklamu tím, že si o nás lidé řekli, a nemuseli jsme se nikam cpát. Prostě jsme jenom hráli,” doplňuje zpěvačka.

Nejvíce si cení toho, že se u nich zastavují lidé, které jejich hudba opravdu osloví. „Často to jsou turisté, kteří tolik nepospíchají a užívají si atmosféru města. Když se setmělo, vytvořil se kolem nás kruh lidí, někteří začali tančit nebo zpívat s námi,“ uzavírá Annamária. Na koncerty pod širým nebem The Brownies nezanevřeli, nyní ale vystupují s ozvučovací technikou. Zahráli si například na festivalu Dvorky, který se konal na pedagogické fakultě, potkat je můžete i na chystaném plese Univerzity Karlovy.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.