Daniel Pražák • foto: Thinkstock • 26. prosince 2016

Couchsurfing

Cestování bezesporu patří ke studentskému životu, řada z nás vyzkouší během svého studia i mobility, jakými je Erasmus+ a skvělé příležitosti, jenž nabízí. Co když si ale chcete udělat kratší výlet? Často platí, že nejdražší položkou v rozpočtu výletu je ubytování. A právě s tím může pomoci aplikace, nebo spíš komunitní síť Couchsurfing.

Couchsurfing - cestování tak trochu jinak

Princip je jednoduchý – po registraci se stáváte couchsurferem (tedy doslova surfařem po gaučích) a můžete hledat ubytování, nebo ubytování nabízet, zpravidla na vlastním gauči. Zatímco zaregistrovaní uživatelé bezplatně nabízejí ostatním uživatelům krátkodobý pobyt u sebe doma, cestovatelé zase vyhledávají takovou formu ubytování. Couchsurfing ale není pouze o tom „sehnat ubytování zadarmo“ (princip je opravdu na bezplatnosti vzájemně nabízené služby). Především je to cestovatelská sociální síť, díky níž poznáte cizí země a města doslova z pohledu místních. Ubytovatel totiž často slouží také jako průvodce po místních zajímavostech a tak se z obyčejného výletu může stát velmi zajímavý zážitek zpestřený pohledem místních obyvatel.

Samozřejmé je zajištění bezpečnosti – každý uživatel absolvuje několikastupňové ověření a veškerá komunikace mezi couchsurfery je archivována. Každý z uživatelů má zároveň svůj profil, na kterém je možné vidět jeho hodnocení a zkušenosti ostatních.

Autor textu pravidelně jak hostí, tak „serfuje“ - z deseti případů zažil deset skvělých lidí a příběhů.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.