Helena Zdráhalová • foto: Thinkstock • 22. září 2017

Fakulta humanitních studií UK otvírá své povinně volitelné kurzy veřejnosti

V duchu dnes už zlidovělé filmové hlášky „I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále“ se vydala Fakulta humanitních studií UK. K novému akademickému roku připravila v rámci celoživotního vzdělávání semestrální program Otevřená studia. Přihlásit se do něj může každý, koho zajímají humanitní vědy, bez ohledu na věk a dosažené vzdělání. Vybírat si může z velmi široké nabídky kurzů, které fakulta vypisuje pro své řádné studenty. Pokud předmět úspěšně absolvuje a později projde přijímacím řízením na FHS UK, může si již dříve splněné povinnosti nechat uznat.

Nabídka kurzů, do kterých se mohou lidé zapsat, je velmi široká

Nabídka kurzů, do kterých se mohou lidé zapsat, je velmi široká

Hlavním tvůrcem a organizátorem projektu Otevřená studia je Mgr. Tomáš Holeček, Ph.D. „Tímto způsobem otvíráme fakultu lidem z venku. U nás je malé jádro povinných kurzů, většina jich je povinně volitelných a právě ty chceme nabídnout i těm lidem, kteří aktuálně nejsou studenty. Mohou to být středoškoláci nebo naopak starší lidé. Například kurz o antické mytologii zaujme třeba i patnáctileté žáky. Otevřené jsou opravdu komukoli, jediné kritérium je to, zda o ně mají skutečný zájem,“ vysvětlil.

Lidé si mohou vybírat z velmi široké a rozmanité nabídky, kterou FHS UK připravuje pro své řádné studenty, a poskládat si ideální týdenní rozvrh podle toho, co je skutečně zajímá. Zabývat se pak budou moci třeba Aristotelovou filozofií, českým uměním a architekturou, kriminalistickou antropologií, evoluční psychologií, lidskou sexualitou nebo právě latinou.

Program ocení i ti, kdo se neúspěšně hlásili na fakultu. Pokud se do něj zapíší a vybrané předměty absolvují s výborným prospěchem, mohou si je v budoucnu, když projdou přijímacím řízením, nechat uznat.

Do programu Otevřená studia se zájemci mohou hlásit pro zimní semestr až do konce září, pro letní semestr do poloviny února příštího roku. Podmínkou přijetí je to, že odevzdají motivační list, který posléze posoudí proděkan pro studium na FHS UK. Pakliže v něm prokážou dostatečný zájem o věc, FHS UK jim otevře své brány.

Chcete se zapojit do programu Otevřená studia? Zašlete jednostránkový motivační list na adresu do 30. září pro zimní semestr nebo do 16. února příštího roku pro letní semestr. Za jeden semestr zájemci zaplatí 1500 korun. Více informací o programu Otevřená studia se dozvíte ZDE.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.