Helena Zdráhalová • foto: Věda je krásná Přírodovědecká fakulta UK • 24. října 2017

Nenechte umění spát v šuplíku. Začíná devátý ročník soutěže Věda je krásná

Uspějte s výsledky svého výzkumu nejenom na poli vědy, ale i umění. Až do 5. listopadu se zaměstnanci a studenti Univerzity Karlovy i široká veřejnost mohou se svými fotografiemi a ilustracemi hlásit již do devátého ročníku populární soutěže Věda je krásná, kterou organizuje Přírodovědecká fakulta UK.

Kyperské oko, autor: Jan Ponert, absolutní vítěz soutěže Věda je krásná 2015

Kyperské oko, autor: Jan Ponert, absolutní vítěz soutěže Věda je krásná 2015

„Soutěž Věda je krásná vlastně ani není soutěží. Představuje spíše společný prostor pro milovníky přírody, kteří vedle radosti z jejího poznávání sdílejí i radost z jejího fotografování či modelování. Vítáni jsou nejen skuteční vědci, ale v podstatě všichni, jimž ani jedna z vášní není cizí,“ vysvětlil vedoucí Oddělení vnějších vztahů PřF UK Michal Andrle.

Zájemci mohou do soutěže přihlašovat fotografie a jiná díla s přírodovědnou tematikou z oblasti biologie, biomedicíny, chemie, fyziky, matematiky, geologie či fyzické geografie. Ceny se pak budou udělovat v kategoriích Vědecká mikrofotografie, Vědecká fotografie a wildlife a Vědecká ilustrace a virtuální příroda. Speciálně pro soutěžící mimo UK je určena tzv. Objevitelská kategorie. O vítězích v jednotlivých sekcích rozhodne odborná porota, kdo přesně v ní zasedne, zatím není jasné.

Hlasovat pro svého favorita budou moci i lidé na Facebooku. Autor díla, které posbírá největší počet modrých vztyčených palců, se pak může těšit na speciální „diváckou“ cenu.

Do soutěže je třeba se přihlásit nejpozději do 5. listopadu. Všechna díla pak organizátoři vystaví na internetu. Až do 20. listopadu bude probíhat fanouškovské hlasování. Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční během vánočního koncertu Přírodovědecké fakulty UK, který se bude konat 13. prosince v Karolinu.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.