Helena Zdráhalová • foto: red. • 26. října 2017

Akademický senát Právnické fakulty UK chce za děkana znovu profesora Jana Kuklíka

Volební podzim sobotou, kdy občané ČR rozhodovali o budoucím složení Poslanecké sněmovny, neskončil. Další hlasování čekalo na členy akademického senátu Právnické fakulty UK ve čtvrtek 26. října. Stávajícímu děkanovi profesoru Janu Kuklíkovi vyslovili důvěru a souhlasili s tím, aby se stal znovu kandidátem na tuto funkci.

Profesor Jan Kuklík by rád vedl Právnickou fakultu UK i následující čtyři roky

Profesor Jan Kuklík by rád vedl Právnickou fakultu UK i následující čtyři roky

Profesor Kuklík se ucházel o tento post jako jediný zájemce. Právnickou fakultu vede od února roku 2014 a mandát mu vyprší na konci ledna 2018. O tom, kdo by měl vést fakultu i v nadcházejících čtyřech letech, rozhodl na svém mimořádném zasedání akademický senát PF UK.

„Pro profesora Kuklíka hlasovalo devatenáct z dvaceti přítomných senátorů. Jeden byl proti, nikdo se nezdržel hlasování,“ shrnul průběh volby předseda senátu doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.

Volbu senátorů nyní musí vyhodnotit rektor UK profesor Tomáš Zima. Pokud se s jejich rozhodnutím ztotožní, profesor Kuklík se svého úřadu ujme na začátku února příštího roku.

Kdo je profesor Jan Kuklík? Podívejte se na jeho životopis ZDE. S jakými vizemi chce vstoupit do dalšího funkčního období? Jeho volební program si přečtěte ZDE.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.